Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μοναδικό χειρουργικό μικροσκόπιο της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μετά από πιστοποίηση της υπηρεσίας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ότι η βλάβη δεν μπορεί να αποκατασταθεί με τα διαθέσιμα μέσα.
Σύμφωνα με έγγραφο του διευθυντή της κλινικής από τις 18 Δεκεμβρίου 2025, η μονάδα υπολειτουργεί επί μήνες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί η πλειονότητα των σοβαρών νευροχειρουργικών επεμβάσεων.
Όπως αναφέρεται, η κλινική περιορίζεται μόνο σε επεμβάσεις όπου δεν απαιτείται μικροσκόπιο, με αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση της λίστας χειρουργείων για ασθενείς με βαριές νευρολογικές παθήσεις.
Την επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει διαδικασία προμήθειας νέου εξοπλισμού, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών και την εύρυθμη λειτουργία των χειρουργείων.
www.ertnews.gr






