Αίτημα για την καταχώρηση της Σαρδέλας, και της Γάμπαρης Αμβρακικού στο μητρώο των προστατευόμενων προϊόντων, κατέθεσαν ομάδες παραγωγών στις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Τμήματος Γεωπονίας Άρτας, που χρηματοδότησε η Νομαρχία Πρέβεζας τόσο η σαρδέλα όσο η γάμπαρη, περιέχουν δεκάδες πρωτεΐνες και ιδιαίτερη θρεπτική αξία.
Εφόσον αναγνωριστούν θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία και η επιχειρηματικότητα εντός των ορίων της παράκτιας ζώνης του Αμβρακικού Κόλπου, ενισχύοντας έτσι το εισόδημα των παραγωγών.

www.ertnews.gr