Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Απόκριες: Τα Γιάννενα “κερνούν” κέφι και χορό

Οι τζαμάλες στην πόλη των Ιωαννίνων είναι έτοιμες και το βράδυ της αποκριάς κάτοικοι της πόλης και επισκέπτες θα ξεφαντώσουν, όπως γίνεται κάθε χρονιά.

Η προετοιμασία του Δήμου, σε συνεργασία με τους συλλόγους, ξεκίνησε ήδη, ώστε κάθε γειτονιά να υποδεχθεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες, από τους οποίους πολλοί εξ αυτών κάθε χρονιά συμμετέχουν στο γλέντι που στήνεται.

Το άναμμα της φωτιάς, σε κάθε γειτονιά, γίνεται νωρίς το βράδυ, και έλκει όλα τα χρόνια χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι γλεντούν μέχρι τα ξημερώματα, χορεύοντας γύρω από τις τζαμάλες.

Από τον Πλάτανο και την Καραβατιά, μέχρι την Καλούτσιανη και το Κάστρο θα ανάψουν 72 φωτιές, ενώ η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τους συλλόγους θα προσφέρει άφθονο κρασί.

Το ίδιο συμβαίνει και στον Κατσικά, με την παρέλαση των «ομάδων» να είναι πανέτοιμες, προκειμένου να γλεντήσουν, αλλά και να υποδεχθούν τους επισκέπτες.

Ο Απόστολος Λώλης, μίλησε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και κάλεσε όλους να συμμετέχουν στο καρναβάλι του χωριού που εδώ και 70 περίπου χρόνια πραγματοποιείται. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι και τις δύο τελευταίες μέρες μπορούν να συμμετέχουν «γκρουπάκια», λέγοντας πως κάθε χρόνο το καρναβάλι του Κατσικά έχει όλο και περισσότερο κόσμο, από πολλές περιοχές της χώρας.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή