Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Άρτα: Απάτες ύψους 57.000 ευρώ με θύματα ηλικιωμένους

Ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας 54 και 25 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε τηλεφωνικές απάτες.

Παραλάμβαναν χρήματα από ηλικιωμένους, τους οποίους νωρίτερα συνεργοί τους είχαν πείσει τηλεφωνικά να τα παραδώσουν προκειμένου δήθεν να υποβληθεί σε επέμβαση συγγενικό τους πρόσωπο λόγω ατυχήματος.

Διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε δύο υποθέσεις, από όπου απέσπασαν συνολικά 57.000 ευρώ. 

Συγκεκριμένα: Ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία.

Όπως διακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι αποτελούσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία δρούσαν σε διάφορες περιοχές ανά την Επικράτεια.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες  (κυρίως ηλικιωμένων) πολιτών, ότι δέχθηκαν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα από άγνωστους, οι οποίοι προσποιούνταν ότι είναι ιατροί νοσοκομείου και ζητούσαν χρήματα προκειμένου το παιδί τους να υποβληθεί επειγόντως σε χειρουργική επέμβαση, λόγω ατυχήματος που είχε υποστεί.

Με το παραπάνω πρόσχημα διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί παρέλαβαν:

·         την 12/06/2024, χρηματικό ποσό 50.000 ευρώ από 84χρονη σε χωριό της Άρτας, για ατύχημα της κόρης της εντός της οικίας και

·         την 27/6/2024, χρηματικό ποσό 7.000 ευρώ από 77χρονη σε περιοχή της Άρτας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα της κόρης της.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή