Λειτουργικά κενά, φθορές στις εγκαταστάσεις και σημαντική υποστελέχωση καταγράφει στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, μετά από επίσκεψη κλιμακίου της.
“Οι αστυνομικοί”, σημειώνουν, “καλούνται να εξυπηρετούν αυξημένο αριθμό διερχομένων με περιορισμένο προσωπικό, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλες αναμονές, κυρίως τα Σαββατοκύριακα και σε περιόδους αυξημένης κίνησης”.
Παράλληλα, επισημαίνονται προβλήματα στις κτιριακές υποδομές, ελλείψεις στον εξοπλισμό και ακατάλληλες συνθήκες για την εφαρμογή του νέου συστήματος ελέγχου εισόδου-εξόδου, ενώ σε κάθε έντονη βροχόπτωση οι εξωτερικοί χώροι καθίστανται δυσλειτουργικοί.

Η Ένωση ζητά άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό, ουσιαστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και εκσυγχρονισμό των μέσων, ώστε να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αποτελεσματικός συνοριακός έλεγχος.
www.ertnews.gr





