Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η Πρέβεζα φιλοξενεί το 42ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ με 800 χορωδούς από 11 χώρες

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία της πόλης και την τελετή έναρξης στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας ξεκίνησε και επίσημα το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιουλίου το 42ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας που διοργανώνει η Χορωδία Αρμονία. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Κοσμάς Κορωναίος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, φέτος συμμετέχουν στο φεστιβάλ 22 χορωδίες από 11 χώρες όπως την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, την Πολωνία, την Σλοβακία, την Σλοβενία ,την Ισπανία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ρουμανία.

Αυτή τη στιγμή 800 χορωδοί βρίσκονται στην Πρέβεζα για το Φεστιβάλ και θα τραγουδήσουν σε διάφορα σημεία της πόλης με αποκορύφωμα την τελετή λήξης την Κυριακή 7 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της αρχαίας Νικόπολις, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο της ΙΜ Νικοπόλεως και Πρεβέζης ξεκίνησε ο 28ος Διεθνής Διαγωνισμός Θρησκευτικής Μουσικής. Απόψε το βράδυ δύο παράλληλα κοντσέρτα θα λάβουν χώρα, το πρώτο που θα είναι θρησκευτικής μουσικής θα γίνει στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαράλαμπος ενώ παράλληλα στην παραλιακή οδό έξω από τα δικαστήρια θα γίνει το δεύτερο με κυρίως φολκλορική μουσική.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή