Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ιωάννινα: “Διά Πυρός 2024” – Άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς

Άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «Διά Πυρός 2024» θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 16/05/2024, στα Ιωάννινα.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στις 10 το πρωί και το σενάριό της προβλέπει την επιχειρησιακή αντιμετώπιση μεγάλης αγροτοδασικής πυρκαγιάς. Θα υλοποιηθεί με ρεαλιστικές ενέργειες καταστολής στο τακτικό επίπεδο με εμπλοκή των δυνάμεων – πόρων τόσο του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και των εμπλεκόμενων φορέων που συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι να διαπιστωθεί σε ρεαλιστικές συνθήκες ο βαθμός επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων.

Προκειμένου η άσκηση να προσεγγίζει κατά το δυνατόν τις πραγματικές συνθήκες επέμβασης, επιλέχθηκε ως χώρος διεξαγωγής της τα όρια της περιοχής Αμπελιών Σταυρακίου και του οικισμού της Πεντέλης στα Ιωάννινα.

Το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς τοποθετείται στον λόφο Ψηλογορίτσας σε χορτολιβαδική – δασική έκταση, η οποία βρίσκεται σε όρια ζώνης μίξης δάσους – αραιοκατοικημένου αστικού ιστού, με σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος όπως το Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος (Άσυλο Ανιάτων) και το Περιαστικό δάσος Ιωαννίνων.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή