Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ιωάννινα: Μονάδα Παραγωγής Οξυγόνου εγκαινίασε ο Αδ. Γεωργιάδης – Ανακοινώσεις για τα ΤΕΠ των δυο νοσοκομείων

Στα Ιωάννινα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης. Επισκέφτηκε τα δυο νοσοκομεία της πόλης, το Πανεπιστημιακό και το νοσοκομείο Χατζηκώστα και έκανε σημαντικές ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και Τμήματος Εγκεφαλικών, δίπλα στο ΤΕΠ, στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Κατά την παρουσία του κ. Γεωργιάδη στα Ιωάννινα εγκαινιάστηκε η Μονάδα Παραγωγής Οξυγόνου (πεπιεσμένου αναπνευστικού αέρα και σε κατάσταση δημιουργίας κενού) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, κάτι που θεωρείται πρωτοποριακό, όπως είπε και ο ίδιος ο υπουργός.

«Είχα τη μεγάλη χαρά να επισκεφθώ σήμερα τα Γιάννενα για να κάνουμε τα εγκαίνια ενός πρωτοποριακού έργου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου φτιάξαμε μονάδα παραγωγής οξυγόνου μέσα στο νοσοκομείο, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. Και πρόσθεσε: «Εκτελούμε ήδη γιγαντιαία  έργα για τα ΤΕΠ και των δύο νοσοκομείων και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης πολλά χρήματα προορίζονται για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της στελέχωσης των νοσοκομείων, λέγοντας πως οι θέσεις του ιατρικού προσωπικού είναι περισσότερες από το 2019, δηλαδή την περίοδο των Μνημονίων. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αναφορικά με το μέλλον των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το επόμενο διάστημα, ο υπουργός περιορίστηκε να πει: “δουλειά στον τομέα της φύλαξης και της εστίασης υπάρχει και υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην αγορά εργασίας”.

Ο κ. Γεωργιάδης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στα δύο νοσοκομεία συζήτησε με τους φορείς, με τους συνδικαλιστές, πάντως, να κάνουν λόγο για «τσάκισμα της δημόσιας υγείας» και να διαμαρτύρονται για την τύχη των συμβασιούχων.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Αργύρης

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή