Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ιωάννινα: Στην «φάκα» της Αστυνομίας απατεώνισσα – Είχε αποκομίσει 105.000 € από τηλεφωνικές απάτες

Τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους έκανε κατά εξακολούθηση γυναίκα που συνελήφθη χθες στα Ιωάννινα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων καταφέρνοντας να αποσπάσει 105.000 ευρώ από τα θύματα της.

Τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές κλήσεις σε ηλικιωμένα άτομα, ζητώντας τους μεγάλα ποσά για έξοδα νοσηλείας συγγενικού τους προσώπου, ύστερα από δήθεν τροχαίο ατύχημα. Η συλληφθείσα αφού μάθαινε πληροφορίες για την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, τις διοχέτευε στα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης που έστηναν την τηλεφωνική απάτη. Στην συνέχεια η ίδια σε ρόλο «εισπράκτορα» πήγαινε και παραλάμβανε τα χρήματα . Όπως διαπίστωσε η αστυνομία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της «αετονύχισσας» σε 5 απάτες. Σε βάρος της σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν τουλάχιστον ακόμη τρία άτομα. Η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από την 5/2/2024, και η μέθοδος ήταν η γνωστή. Μέλος της οργάνωσης πραγματοποιούσε αιφνιδιαστικές κλήσεις σε ηλικιωμένους και παρίστανε τον νοσοκομειακό γιατρό. Άλλο μέλος παρίστανε το στενό συγγενικό πρόσωπο που εκλιπαρούσε για οικονομική βοήθεια προκειμένου δήθεν να χειρουργηθεί, λόγω υποτιθέμενου σοβαρού τροχαίου ατυχήματος που είχε υποστεί.

Με αυτό τον τρόπο δράσης η οργάνωση κατάφερε να εξαπατήσει 5 ηλικιωμένες γυναίκες, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 105.650 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη δύο, προσδοκώντας επιπλέον οικονομικό όφελος 60.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε αυτοκίνητο της συλληφθείσας, ως μέσο διευκόλυνσης των πράξεών της καθώς και κινητό τηλέφωνο.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών και τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή