Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ιωάννινα: Στο δημαρχείο παραμένουν οι φοιτητές

Μέχρι και αυτή την ώρα οι φοιτητές που κατέλαβαν το δημαρχείο Ιωαννίνων παραμένουν στο χώρο, μετά την αιφνίδια κατάληψη λίγο μετά το μεσημέρι.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποίησαν συλλαλητήρια απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης, απορρίπτοντας τις κυβερνητικές θέσεις, αντιτιθέμενοι στην προοπτική ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων. Νωρίς το βράδυ, χθες, πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου με τους συμμετέχοντες φοιτητές και φοιτήτριες να μένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και να εναντιώνονται στα μη κρατικά πανεπιστήμια, που προωθεί η κυβέρνηση, παρά τις συνεχείς αντιδράσεις.

Οι φοιτητές, σε σχετική ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζουν «αναίσχυντες και κατασταλτικές» τις κυβερνητικές πολιτικές και ταυτόχρονα τις θεωρούν «αντισυνταγματικές». «Ήρθε ο καιρός να ανοίξουμε τις δράσεις μας με σκοπό να ακουστεί ο λόγος μας απευθείας στην κοινωνία», αναφέρουν στη ανακοίνωση.

Χθες βράδυ, μετά τις επτά, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αναλύοντας την κατάσταση κατέληξαν πως Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα «έχοντας ως κοινό γνώμονα τον ευτελισμό της εκπαίδευσής μας και κατ’ επέκταση όλου του φάσματος της ζωής μας».

Ταυτόχρονα «βάλλουν» και κατά των Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία χαρακτηρίζουν «κατευθυνόμενα» και θεωρούν ότι αποτελούν το μακρύ χέρι της εξουσίας.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή