Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ιωάννινα: Συνάντηση Θωμά Μπέγκα με κυβερνητικά στελέχη

Μια εποικοδομητική συνάντηση είχε χθες στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων, Μαρία Κεφάλα και τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμιο Μπακογιάννη, παρουσία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Παπαθανάση και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Σεραφείμ Λιάπη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το δήμο Ιωαννιτών και έχουν να κάνουν με την λίμνη, τις αστικές αναπλάσεις, το αεροδρόμιο, τον επικείμενο τοπικό χωρικό σχεδιασμό, την υποστελέχωση του δήμου από προσωπικό με σύγχρονη επιστημονική γνώση, και έθεσε ακόμη το μεγάλο ζήτημα των χρηματοδοτικών εργαλείων για να προχωρήσουν οι μεγάλες παρεμβάσεις στην πόλη.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κύριος Μπέγκας τόνισε πως «είχαμε μια συνάντηση με ενδιαφέρουσα κατάληξη. Έθεσα στον υπουργό μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το δήμο μας και για τα οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  Συμφωνήσαμε να κινηθούμε στην αντιμετώπιση τους με βάση μια κοινή οπτική και μέσα από μια ειλικρινή συνεργασία», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Κοντογεώργης ευχαρίστησε τον δήμαρχο και σημείωσε εμφατικά πως τα Γιάννενα είναι «μια πόλη κόσμημα με αναπτυξιακές δυνατότητες». «Υπάρχει συναντίληψη με το δήμαρχο για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν. Θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας για να έχουμε σε κοντινό ορίζοντα αποτελέσματα», τόνισε. Ερωτηθείς για το Στρατόπεδο Βελισσαρίου, ο κ. Κοντογεώργης έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό πρότζκετ, παρομοιάζοντάς το κατ’ αναλογία με αυτό που εξελίσσεται στο Ελληνικό. Και κατέληξε πως με τη συνεργασία και τις κοινές αποφάσεις θα προχωρήσει «όπως πρέπει», το αίτημα του Δήμου.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή