Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ήπειρος: “Πύρινη” εβδομάδα – Διαμαρτυρίες για τις διακοπές νερού και ρεύματος

Πύρινη η εβδομάδα που ξεκίνησε καθώς ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς και οι αρμόδιοι απευθύνουν εκκλήσεις προς τους πολίτες για αυτοπροστασία και προσοχή στις πυρκαγιές που κατακαίνε την Ελλάδα και την Ήπειρο.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι διακοπές νερού και  ρεύματος  στα Γιάννενα αλλά και σε άλλες περιοχές λόγω προγραμματισμένων εργασιών, πυρκαγιών, ζημιών και εν γένει προβλημάτων στα δίκτυα. Η κατάσταση εν μέσω του επερχόμενου καύσωνα και της αναμενόμενος αύξησης της κατανάλωσης αναμένεται να οξυνθεί αυτή την εβδομάδα.

Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από πολίτες, κτηνοτρόφους  αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού που ζητούν άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Το θέμα συζητήθηκε με πρωτοβουλία της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι και το φετινό καλοκαίρι η κατάσταση  είναι διαχειρίσιμη, από του χρόνου η υδροδότηση θα βελτιωθεί σημαντικά.

Η επικεφαλής της ΛΑΣΥ Όλυ Τσουμάνη υποστήριξε ότι «ο  υδροφόρος  ορίζοντας των Ιωαννίνων είναι πλούσιος και από τα νερά του ξεδιψά όλη η χώρα.  Όμως το λεκανοπέδιο κατά διαστήματα διψάει. Και για αυτό φταίει το κακό δίκτυο».

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή