Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γ. Στύλιος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα και τη Βουλή των Ελλήνων στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος βρέθηκε στην πόλη Ζονγκουλντάκ της Τουρκίας όπου πραγματοποιήθηκε η 62η Διάσκεψη του Οργανισμού με θέμα την ενεργειακή συνεργασία ανάμεσα στα Κράτη-μέλη και τις κοινές δράσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση του Ευξείνου Πόντου σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας.

Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες και στην ενεργειακή πολιτική που η Ελλάδα ακολουθεί από το 2019 με στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας της, την απεξάρτησή της από τους υδρογονάνθρακες, την αποντιζελοποίηση της παραγωγής της και την μετάβασή της στην «πράσινη οικονομία». Εστίασε στο γεγονός πως η Χώρα επενδύει ένα μεγάλο μέρος των κοινοτικών πόρων του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης αλλά και Εθνικών πόρων στην πράσινη μετάβαση και στη παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η Ελλάδα σήμερα είναι στην 7η θέση παγκοσμίως στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ανάμεσα στις 20 πρώτες χώρες για ξένες επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα.

Παράλληλα, ο κ. Στύλιος σημείωσε πως με την κατασκευή υποδομών όπως ο Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) της Ρεβυθούσας και οι αγωγοί φυσικού αερίου όπως ο ΤΑP, Ελλάδα σήμερα αποτελεί ενεργειακό κόμβο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή