Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παρουσίαση στο υπουργικό συμβούλιο των έργων ύδρευσης και του άξονα Γιάννενα- Κακαβιά

Την ερχόμενη Πέμπτη η  πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Υποδομών θα παρουσιάσει  στη Βουλή αναλυτικά τη σύμβαση για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς. Το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέτασε τον φάκελο της προσυμβατικής διαδικασίας δίνοντας το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης. Απομένει η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ προκειμένου να οριστικοποιηθεί η χρηματοδότηση του αυτοκινητόδρομου.

Επόμενο και τελικό βήμα είναι η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του τμήματος της Ιόνιας Οδού από τη συμβολή της με την Εγνατία Οδό μέχρι την Κακαβιά και τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος  θεωρείται ως ο δυτικότερος κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού και εντάσσεται στο κεντρικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών της χώρας.

Στο μεταξύ δύο έργα, που αφορούν την Ήπειρο συνολικού προϋπολογισμού 455  εκατ. ευρώ παρουσίασε στο πρώτο μετά τον ανασχηματισμό, υπουργικό συμβούλιο ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε  ότι τα έργα αυτά είναι σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για τον αγωγό ύδρευσης από τις πηγές Αγίου Γεωργίου στους Νομούς  Πρέβεζας – Άρτας και Λευκάδας», συνολικού προϋπολογισμού 145 εκατ. ευρώ, αλλά και την επέκταση της Ιόνιας Οδού από τα Γιάννενα στην Κακαβιά μήκους 69,5 και προϋπολογισμού 310 εκατ. 

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή