Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρέβεζα: Εμπρησμό πίσω από την πυρκαγιά στη γέφυρα Καλογήρου ερευνούν οι αρχές – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Εμπρησμό «βλέπουν» οι αρχές πίσω από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στον νομό Πρέβεζας, στη γέφυρα Καλογήρου, κοντά σε χοιροτροφικές μονάδες και η οποία αυτή την ώρα έχει τεθεί υπό έλεγχο. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι είδαν ύποπτη κίνηση μαύρου οχήματος με δύο επιβαίνοντες που φέρονται να πέταξαν εύφλεκτο υλικό σε δυο διαφορετικά σημεία, με στόχο η φωτιά να επεκταθεί γρήγορα προς το δάσος.

Δήλωσαν στους πυροσβέστες ότι είδαν ένα μαύρο αυτοκίνητο σε δύο διαδοχικά τμήματα, δεξιά και αριστερά του δρόμου και σε απόσταση κοντά στα 100 μέτρα. Πέταξαν εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα αναμένεται στην περιοχή, προκειμένου να ερευνήσει τις καταγγελίες, ενώ ήδη εξετάζεται υλικό από κάμερες κοντινών επιχειρήσεων.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις καθώς φυσούσε δυνατός άνεμος. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις από την Πρέβεζα, την Άρτα και τα Ιωάννινα και σηκώθηκαν 5 αεροσκάφη, 3 Air Tractor, 2 Pzl, καθώς και 4 ελικόπτερα που μέσα σε λίγη ώρα είχαν φτάσει στο σημείο και επιχειρούσαν, συμβάλλοντας καθοριστικά στις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων.

Η πυρκαγιά έκαψε μια αποθήκη και απείλησε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο καθώς και χοιροτροφικές μονάδες στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή