Προς δημοπράτηση προχωρά ένα ακόμη έργο για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ήπειρος» διατύπωσε σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης του έργου που αφορά τη μελέτη και κατασκευή νέου εκπαιδευτικού κτιρίου στην Πανεπιστημιούπολη.
Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 7,8 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπει την κατασκευή κτιρίου συνολικής επιφάνειας 3.341 τετραγωνικών μέτρων, στον χώρο μεταξύ των Τμημάτων Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και Μηχανικών Επιστήμης Υλικών.
Στόχος είναι να καλυφθούν εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τη δημιουργία νέων χώρων διδασκαλίας, εργαστηρίων και υποδομών για ακαδημαϊκές και συνεδριακές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στο ισόγειο θα δημιουργηθεί αμφιθέατρο επιφάνειας περίπου 348 τετραγωνικών μέτρων, δύο αίθουσες συνεδριάσεων και μία αίθουσα διδασκαλίας. Στον πρώτο όροφο θα λειτουργήσουν επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας, μεταξύ των οποίων και δύο μεγαλύτερες αίθουσες επιφάνειας άνω των 170 τετραγωνικών μέτρων η καθεμία. Στον δεύτερο όροφο προβλέπονται ακόμη δύο μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και δύο εργαστηριακοί χώροι. Το κτίριο θα διαθέτει επίσης υπόγειο βοηθητικό χώρο για τις ηλεκτρομηχανολογικές λειτουργίες, λόμπι, κυλικείο και σοφίτα βοηθητικής χρήσης.
Η δημοπράτηση του έργου αποτελεί το επόμενο βήμα για την υλοποίηση μιας ακόμη παρέμβασης στο πλαίσιο της συνολικής πράξης για τον εκσυγχρονισμό των πανεπιστημιακών υποδομών στα Ιωάννινα.
www.ertnews.gr





