Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός στη Ήπειρο

Τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι υπερθετικά και σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου αλλά και με στελέχη της αυτοδιοίκησης, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλο ποσοστό προκρατήσεων που εκτείνονται έως και τον Αύγουστο.

Το ενδιαφέρον διαφάνηκε και στις τελευταίες 2 τουριστικές εκθέσεις που έγιναν το Μάρτιο σε Γερμανία και Αυστρία και στις οποίες συμμετείχε η περιφέρεια.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Περιφέρειας υπάρχει αύξηση του ενδιαφέροντος που αποτυπώνεται στην συνεχόμενη αύξηση των απευθείας πτήσεων από Γερμανία για Άκτιο, που για την θερινή περίοδο προβλέπονται σε τουλάχιστον έντεκα εβδομαδιαίως.

Να τονιστεί ότι το 2023 η Ήπειρος, σύμφωνα με την αξιολόγηση του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει την υψηλότερη επίδοση στην Ελλάδα σε ότι αφορά την παροχή υπηρεσιών.

Με βάση σχετικά στατιστικά στοιχεία πέρυσι την Ήπειρο επισκέφτηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο τουρίστες οδικώς και μέσω των μεθοριακών σταθμών. Στην Κακαβιά καταγράφηκε αύξηση περίπου 9%, στη Σαγιάδα 32% και στη Μέρτζανη 16%.

Όπως διευκρινίζεται οι εν λόγω αφίξεις δεν αφορούν μόνο Αλβανούς πολίτες αλλά και άλλους Ευρωπαίους που κινούνται είτε μέσω των αεροδρομίων της γείτονας είτε μέσω των οδικών αξόνων.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή