Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Θεσπρωτία: Κίνδυνο για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων βλέπουν οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας

Κίνδυνο για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων στη Θεσπρωτία, βλέπουν οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, μέσω επιστολών που απέστειλε ο Σύλλογός τους (ΣΥΠΥΥΠ) στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

Όπως σημειώνει στα έγγραφά του ο Σύλλογος, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, δεν διαθέτει κονδύλια για να καλύψει τις δαπάνες αγοράς αναλωσίμων που αφορούν τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αρμοδιότητας της.

Μάλιστα, σε έγγραφό της σημειώνει ότι δύναται να καλύπτει μόνο συγκεκριμένες λειτουργικές δαπάνες, όπως: μισθωμάτων, τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρισμού, ύδρευσης, πετρελαίου θέρμανσης, ταχυμεταφορών, καθαριότητας, ετήσιας συντήρησης του ανελκυστήρα και κλιματιστικών, μίσθωσης γραμματοθυρίδων και τυχόν μικροβλαβών, αλλά όχι δαπάνες αγοράς γραφικής ύλης ή αναλωσίμων για υπολογιστές και εκτυπωτές και αγοράς εξοπλισμού.

Ο ΣΥΠΥΥΠ καλεί τον Περιφερειάρχη Ηπείρου να επέμβει «άμεσα και αποφασιστικά ώστε να θεραπεύσετε άμεσα το πρόβλημα κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Π.Ε. Θεσπρωτίας, πριν τεθεί σε κίνδυνο, ακόμα και η επικείμενη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων».

Επιστολή και απο τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠ.Π.Ε.Θ. (ΣΥΠΥΥΠ) με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας ζητά την άμεση ανάγκη επιστροφής στο ΥΠΑΙΘΑ, όλων των πιστώσεων για τις κτιριολογικές και λειτουργικές δαπάνες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και «κρούει τον κίνδυνο» για τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στην διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων λόγω οικονομικής αδυναμίας.

«Εν όψει της επικείμενης προετοιμασίας για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών για το έτος 2025, να πράξετε από κοινού, τα δέοντα για την επιστροφή στο ΥΠΑΙΘΑ όλων των πιστώσεων που αφορούν στις κτιριολογικές και λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως είναι γνωστό οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είτε Πρωτοβάθμιας είτε Δευτεροβάθμιας, είναι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και οι υπάλληλοί τους υπάγονται σε αυτό οργανικά, διοικητικά και πειθαρχικά, ενώ η ευθύνη για τις λειτουργικές τους δαπάνες ανήκει στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες και η ευθύνη για τις σχολικές μονάδες στους οικείους Δήμους.

Αποτελεί ερωτηματικό, ο τρόπος κάλυψης των απαιτούμενων δαπανών για την προμήθεια νέου εξοπλισμού, αναλωσίμων και ανταλλακτικών, που είναι απαραίτητα για την συντήρηση και λειτουργία των ηλεκτροτεχνικών μέσων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας να δηλώνει πως οι συγκεκριμένες “δαπάνες προμήθειας” δεν μπορούν να θεωρηθούν «λειτουργικές δαπάνες» και ως εκ τούτου να καλυφθούν από τα σχετικά κονδύλια.   

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή