Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Απόπειρα δολοφονίας Φίτσο: Μάλλον θα επιζήσει, είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Τόμας Ταράμπα, δήλωσε στο BBC ότι πιστεύει πως ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο στο τέλος «θα επιζήσει» και ότι δεν είναι πλέον σε κατάσταση όπου απειλείται άμεσα η ζωή του μετά την απόπειρα δολοφονίας του το απόγευμα της Τετάρτης.

Κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης για χρήση «ψευδών αφηγημάτων» και απεικόνισης του Φίτσο «σχεδόν ως τέρατος». Μιλώντας για την εγχείρηση, είπε πως «ευτυχώς από όσο ξέρω πήγε καλά, νομίζω ότι στο τέλος θα επιζήσει, δεν είναι αυτή τη στιγμή σε κατάσταση που απειλείται η ζωή του…τραυματίστηκε βαριά, μια σφαίρα διαπέρασε το στομάχι του».

Όπως είπε, τον πυροβόλησε από πολύ κοντά ένας ηλικιωμένος.

Η απόπειρα δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο, ήταν μια «επίθεση στη δημοκρατία» και οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι τα κίνητρά της ήταν πολιτικά, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σούταϊ Έστοκ, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Έστοκ κατηγόρησε την εξάπλωση της ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάλεσε τους πολίτες να μην απαντούν στο μίσος με μίσος. Όπως είπε, ο πρωθυπουργός πυροβολήθηκε πέντε φορές, ενώ πρόσθεσε ότι επιπλέον προστασία θα παρέχεται σε συνταγματικούς αξιωματούχους καθώς και άλλες ομάδες που θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν σε αντίστοιχες επιθέσεις, όπως δημοσιογράφοι και δημόσια πρόσωπα. Ακόμη, κατηγόρησε τα ΜΜΕ πως συνέβαλαν στο κλίμα το οποίο οδήγησε στην επίθεση, λέγοντας «πολλοί από εσάς ήσασταν αυτοί που σπείρατε αυτό το μίσος» και προσθέτοντας πως τα ΜΜΕ έχουν κοινωνική ευθύνη να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του μίσους

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή