Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Απόπειρα δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο: Η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Ως ιδιαίτερα σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, η ζωή του Φίτσο, ο οποίος πυροβολήθηκε φεύγοντας από κυβερνητική συνάντηση στην πόλη Χάντλοβα, διέτρεχε κίνδυνο και ο ίδιος βρίσκεται στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή, πυροβολήθηκε στην κοιλιά, το χέρι και το πόδι και η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο.

«Μεταξύ ζωής και θανάτου» βρίσκεται ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο. Στην επίσημη σελίδα του Σλοβάκου πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Φίτσο δέχθηκε «πολλές σφαίρες».

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα και ότι οι ζωτικές του λειτουργίες είχαν σταθεροποιηθεί.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο πριν μεταφερθεί αργότερα σε άλλο νοσοκομείο, στη Μπάνσκα Μπίστριτσα, ανατολικά της Χάντλοβα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι χτυπήθηκε στην κοιλιά, το χέρι και το πόδι και οι σωματοφύλακές του τον μετέφεραν γρήγορα σε αυτοκίνητο μετά το συμβάν. Ο λόγος που δεν μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα, Μπρατισλάβα, ήταν επειδή θα χρειαζόταν ώρα και η κατάστασή του θεωρείται πως είναι κρίσιμη.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή