Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Εκλογές στην Βρετανία: Θρίαμβος των Εργατικών – Βαριά ήττα των Συντηρητικών και του Σούνακ

Οι Εργατικοί αναμένεται να κερδίσουν συντριπτική νίκη στις γενικές εκλογές της Βρετανίας, υπερβαίνοντας το όριο της απόλυτης πλειοψηφίας κατά 170 έδρες(!) στη Βουλή, σύμφωνα με το exit poll που διενεργήθηκε για το BBC, το ITV και το Sky και ανακοινώθηκε τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

Εάν η πρόβλεψη είναι ακριβής, σημαίνει ότι ο Κιρ Στάρμερ θα γίνει πρωθυπουργός με 410 βουλευτές από την πλευρά των Εργατικών – που συγκεντρώνουν άνετη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 650 εδρών, σχεδόν τριπλάσιο αριθμό βουλευτών από τους Συντηρητικούς, που θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι Συντηρητικοί αναμένεται να πέσουν στους 131 βουλευτές από τις 346 που κατείχαν μέχρι χθες. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό εδρών του κόμματος στη μεταπολεμική ιστορία.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να έρθουν τρίτοι με 61 βουλευτές.

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας θα δει τον αριθμό των βουλευτών του να πέφτει στους 10 και το Reform UK του Φάρατζ προβλέπεται να συγκεντρώσει 13 βουλευτές, σύμφωνα με το exit poll.

Το Κόμμα των Πρασίνων της Αγγλίας και της Ουαλίας προβλέπεται να διπλασιάσει τον αριθμό των βουλευτών του σε 2 και το Plaid Cymru θα πάρει τέσσερις βουλευτές. Άλλοι προβλέπεται να καταλάβουν 19 έδρες.

με πληροφορίες BBC, Reuters

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή