Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Γεωργιάδης για αυτοκτονία καρκινοπαθούς στην Κρήτη: «Δεν έφταιγε το ΕΣΥ»

Για την αυτοκτονία 72χρονου καρκινοπαθούς στην Κρήτη μίλησε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Απλώς επειδή ακούστηκε πως την ευθύνη την έχει το ΕΣΥ λόγω της έλλειψης του φαρμάκου, δεν είναι απόλυτα ακριβές. Υπήρχε έλλειψη και είχαμε εξασφαλίσει μετά από παρέμβαση ποσότητα. Είχαμε κλείσει στον ασθενή στις 04/03 και εκείνος δεν προσήλθε και του είχαμε κλείσει νέο ραντεβού για σήμερα, 12/03. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας με PET scan. Άρα κάποια αναμονή υπάρχει. Το φάρμακο το λάμβανε ο ασθενής. Αν δεν το πήρε λόγω έλλειψης είναι μία φορά και είχε ειδοποιηθεί για το ραντεβού του. Δεν υπάρχει έλλειψη του εν λόγω φαρμάκου, διορθώθηκε το πρόβλημα ακόμη και στην τιμή του», ανέφερε σε παρέμβασή του στο mega.

«Έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος το φάρμακο στο νοσοκομείο»

Νωρίτερα σύμφωνα με το ekriti.gr,o 72χρονος άνδρας, έδωσε τέλος στη ζωή του μην αντέχοντας τους πόνους, περιμένοντας φάρμακο για να ξεκινήσει την χημειοθεραπεία του αλλά αυτό βρισκόταν σε έλλειψη.

Μάλιστα ο όγκος του καρκινοπαθούς είχε αυξηθεί μέσα σε δύο μήνες που περίμενε το φάρμακο από τα 6 εκατοστά στα 9,5 με αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας να υποφέρει από φριχτούς πόνους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα στην οικογένειά του με το οποίο τους αποχαιρετούσε ζητώντας τους συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία, «δείχνοντας» ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η κόρη του αυτόχειρα σε δημοσίευσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει πως έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος το φάρμακο στο νοσοκομείο ώστε να ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Αυτός ήταν ο πατέρας μου. Καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο που διαλύθηκε μέσα στο διαλυμένο ΕΣΥ, με εξετάσεις που έπρεπε να κάνει εκτός νοσοκομείου, με το εξαντλημένο φάρμακο της χημειοθεραπείας που έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, από τον Άννα στον Καϊάφα, με το port για την χημειοθεραπεία ήδη ένα μήνα στο σώμα του και τελικά αυτοκτόνησε την Κυριακή το μεσημέρι».

Άνθρωπος του οικογενειακού του περιβάλλοντος δήλωσε στο mega, «Τέλη Δεκέμβρη διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα. Ξεκίνησε η διαδικασία για να μπορέσει να κάνει θεραπείες. Το ραντεβού κλείστηκε για τέλος Φλεβάρη μετά από 2 μήνες. Ο όγκος είχε πάει στα 9,5 εκατοστά, είχε αρχίσει να αισθάνεται πόνους»

«Βρίσκουμε ότι το κόστος (σ.σ. του φαρμάκου) ήταν στα 11,75 ευρώ και χρειάζονταν 3 φιαλίδια. Το φάρμακο δεν υπήρχε πουθενά, πάθαμε πλάκα, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει».

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή