Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η Lamda πούλησε το 2% των μετοχών της στον Προκοπίου

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της LAMDA DEVELOPMENT και της οικογένειας του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, η Lamda προχώρησε στην πώληση ιδίων μετοχών της, στην εταιρεία με την επωνυμία ZEPKO ENTERPRISES COMPANY LIMITED ( «ZEPKO»).

Στη συνεργασία περιλαμβάνονται η ανάπτυξη εκπαιδευτικού ιδρύματος με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών και περαιτέρω αναπτύξεις για οικιστικούς και γραφειακούς χώρους εντός του έργου του Ελληνικού, συνολικής επιτρεπόμενης δόμησης 86.000 τ.μ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα.

Η Lamda πούλησε 3.534.734 ίδιες μετοχές, που αντιστοιχούν σε 2,0% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας σε τιμή πώλησης 7,10 ευρώ ανά μετοχή, μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής (OTC), ήτοι περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Lamda ανακοίνωσε ενοποιημένα κέρδη EBITDA της τάξης των 40,2 εκατ. ευρώ το Α’ Τρίμηνο 2024 (πενταπλάσια αύξηση έναντι του 2023), λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων των εμπορικών κέντρων, των μαρινών και του έργου στο Ελληνικό.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή