Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ισραήλ: Θα συνεχίσουμε μόνοι την χερσαία επίθεση στη Ράφα μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων

Χωρίς συμφωνία κατέληξαν οι έμμεσεις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο, με σκοπό να υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα, με την αντιπροσωπεία της Χαμάς να αποχωρεί και το Ισραήλ να δηλώνει ότι έχει επάρκεια όπλων για να συνεχίσει την χερσαία επίθεσή του και στη Ράφα.

Μετά από 217 ημέρες πολέμου, το Ισραήλ πολλαπλασιάζει σήμερα τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας ενώ δηλώνει έτοιμο να προχωρήσει χωρίς τη στήριξη των ΗΠΑ στην επίθεση στη Ράφα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ομάδες του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν πως άκουσαν πυρά πυροβολικού εναντίον της Ράφας και αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πόλη της Γάζας και στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια, στον βορρά.

Παράλληλα, η Χαμάς ενημέρωσε τις παλαιστινιακές οργανώσεις για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που επαναλήφθηκαν από προχθές Τετάρτη στο Κάιρο.

«Η αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις αναχώρησε από το Κάιρο για τη Ντόχα. Η κατοχή απέρριψε την πρόταση που είχε υποβληθεί από τους μεσολαβητές κι είχαμε αποδεχθεί. Κατά συνέπεια, η μπάλα βρίσκεται πλέον εντελώς στο γήπεδο της κατοχής», αναφέρει επιστολή της Χαμάς προς άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις — το κίνημα αναφέρεται πάγια στο κράτος του Ισραήλ χρησιμοποιώντας αυτόν τον όρο.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή