Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού από τη Γάζα συνιστά έγκλημα πολέμου

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ύψωσε σήμερα τον τόνο απέναντι στο Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δείχνοντας εκ νέου ”την έντονη αντίθεσή του” σε μια ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα και προειδοποιώντας ότι η ”εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού συνιστά έγκλημα πολέμου”.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, ο Γάλλος ηγέτης επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για ”άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα” και καταδίκασε ”απερίφραστα τις πρόσφατες ισραηλινές ανακοινώσεις για τον εποικισμό” καθώς το Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή την κατάσχεση 8.000 στρεμμάτων γης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη προκειμένου να χτίσει εκεί νέους εβραϊκούς οικισμούς.

Ο Γάλλος πρόεδρος ενημέρωσε επίσης τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για την πρόθεσή του να υποβάλει σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να ζητήσει ”άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός”.

Η Μόσχα και το Πεκίνο αντιτάχθηκαν την Παρασκευή σε παρόμοια πρόταση ψηφίσματος της Ουάσινγκτον, καταγγέλλοντας συγκεκριμένα ένα ”υποκριτικό” κείμενο.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή