Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μητσοτάκης: Μόνο οι ενωμένοι λαοί μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες.

Με ένα μήνυμα ενότητας για τον εορτασμό της 25 Μαρτίου ξεκινά την κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να κοιτάξουμε με αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση τη μεγάλη εικόνα, να δούμε δηλαδή πόσα έχουμε πετύχει μέσα στα 203 χρόνια από την επανάσταση για την ανεξαρτησία μας. Αλλά και πού σκοντάψαμε, χάνοντας χρόνο και ευκαιρίες να κατακτήσουμε όλοι μαζί ακόμη περισσότερα», σημειώνει μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας την ανάγκη της ενότητας καθώς «μόνο οι ενωμένοι λαοί μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες».

Παράλληλα τονίζει ότι πρέπει να γίνουν πολλά «για να λύσουμε «γόρδιους δεσμούς» που έρχονται από το παρελθόν, να φτιάξουμε ακόμη πιο στέρεους και ανθεκτικούς δημοκρατικούς θεσμούς, να διορθώσουμε διαχρονικές υστερήσεις, παθογένειες αλλά και νοοτροπίες που μπλοκάρουν την ανοικοδόμηση της ισχυρής Ελλάδας του αύριο».

«Θα ενθαρρύνω τους ομογενείς του Καναδά να κάνουν χρήση της επιστολικής ψήφου»

Την ώρα της ανάρτησης του μηνύματος, ο πρωθυπουργός βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στον Καναδά όπου και θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας και γράφει για τον σκοπό αυτού του ταξιδιού, δίνοντας έμφαση στην επιστολική ψήφο ενόψει των ευρωεκλογών.

«Επέλεξα αυτή τη μεγάλη μέρα να βρεθώ κοντά στους ομογενείς μας του ευρύτερου Ελληνισμού. Θα έχω την ευκαιρία στις συναντήσεις μου -σήμερα και αύριο- με τους ομοεθνείς μας στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο να τους ενθαρρύνω να κάνουν χρήση αυτού του σημαντικού δημοκρατικού δικαιώματος που διευρύνει και ενδυναμώνει τη δημοκρατία μας μέσω της πλατύτερης συμμετοχής και ταυτόχρονα διευκολύνει όσους έχουν αντικειμενικές δυσκολίες να ψηφίσουν», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολοκληρώνεται η συμφωνία για την αγορά 7 νέων Canadair

Στον Καναδά αναμένεται να ολοκληρωθεί και η συμφωνία για την αγορά εφτά νέων Canadair με στόχο την ενίσχυση των μέσων δασοπυρόσβεσης της χώρας, κάτι που επίσης επισημαίνει στο κείμενο του ο πρωθυπουργός.

«Μετά και την έγκριση της Βουλής, θα ολοκληρώσουμε με την καναδική κατασκευάστρια εταιρεία τη συμφωνία για την αγορά 7 πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair τύπου DHC 515, συνολικού κόστους περίπου 360 εκ. ευρώ, τα πέντε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ως μέρος του εξοπλιστικού προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» και τα 2 μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης», γράφει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, κατά το διάστημα της παραμονής του σε Μόντρεαλ και Τορόντο ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στη χώρα που έχει μια από τις 7 ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Η θεαματική πρόοδος της χώρας μας αποδίδεται στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει, στη μείωση των φόρων και στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης» σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διευκολύνοντας τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους πολίτες.

Προχωράνε οι μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Ως παράδειγμα μίας από αυτές τις δράσεις της κυβέρνησης έφερε τη νέα, χρηστική εφαρμογή myAADEapp, η οποία λειτουργεί ως φορολογικό ημερολόγιο, αλλά και σαν φορολογικό «ξυπνητήρι» και που αναμένεται να κάνει λιγότερο περίπλοκη την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Επίσης αναφέρθηκε στο νέο κώδικα φορολογικής διαδικασίας που αναρτήθηκε σε διαβούλευση αυτή τη βδομάδα και που θα κάνει πιο εύκολη την επαφή του φορολογούμενου με την Εφορία ενώ μιλώντας για το μέτωπο της ψηφιοποίησης επισήμανε τη βελτίωση στο ρυθμό της διασύνδεσης των επιχειρήσεων με τα συστήματα POS.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αυστηροποίηση του πλαισίου απόκτησης της golden visa από αλλοδαπούς πολίτες μέσω της αγοράς κατοικιών στη χώρα μας και της απαγόρευσης να διατίθενται αυτά τα ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση, ένα μέτρο που αναμένεται να λειτουργήσει προς όφελος των ενοικιαστών και όσων πολιτών δυσκολεύονται να νοικιάσουν ή να αγοράσουν σπίτι.

Μεταξύ των θεμάτων που ανέδειξε ο πρωθυπουργός μέσω της ανάρτησης του είναι και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης για τις δωρεάν προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», τονίζοντας ότι πολύ σύντομα θα σταλούν τα πρώτα sms και email στις 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή