Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΝΒΑ: Δια βίου αποκλεισμός σε παίκτη των Ράπτορς αφού διέρρευσε πληροφορίες σε στοιχηματικές εταιρίες

Ένας παίκτης της ομάδας μπάσκετ των Τορόντο Ράπτορς τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από το ΝΒΑ, αφού η λίγκα ανακάλυψε ότι παραβίασε τους κανόνες περί στοιχηματισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την υγεία του και της ίδιας του της ομάδας.

Το ΝΒΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ξεκίνησε έρευνα για τον φόργουορντ των Ράπτορς, Τζόνταϊ Πόρτερ, μετά από ένα παιχνίδι τον περασμένο μήνα που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον από τους παίκτες αθλητικού στοιχήματος.

Πριν από το παιχνίδι στις 20 Μαρτίου, ο Πόρτερ ”αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του σε παίκτες αθλητικού στοιχήματος”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Πόρτερ έπαιξε μόνο τρία λεπτά πριν εγκαταλείψει το παιχνίδι, λέγοντας ότι ήταν άρρωστος, ανέφερε το ΝΒΑ.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι o Πόρτερ είχε διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με την υγεία του σε γνωστό παίκτη αθλητικού στοιχήματος. Ένας άλλος παίκτης στοιχηματισμού έβαλε στοίχημα 80.000 δολαρίων ότι η απόδοση του Πόρτερ θα υστερούσε στο παιχνίδι – το οποίο θα του έφερνε κέρδη 1 εκατομμύριο δολάρια.

Τα κέρδη δεσμεύτηκαν επειδή η συμπεριφορά του Πόρτερ ήταν ύποπτη, δήλωσε η λίγκα.

Επιπλέον, το NBA δήλωσε ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο Porter έβαλε σε τουλάχιστον 13 παιχνίδια στοιχήματα συνολικής αξίας 54.094 δολαρίων χρησιμοποιώντας τον online λογαριασμό στοιχημάτων ενός συνεργάτη του.

Ενώ ο Πόρτερ δεν έπαιξε σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια, διαπιστώθηκε ότι στοιχημάτισε εναντίον της δικής του ομάδας!

″Τρία από τα στοιχήματα ήταν στοιχήματα πολλαπλών παιχνιδιών που περιλάμβαναν ένα παιχνίδι των Ράπτορς”, δήλωσε το NBA, ”στα οποία ο Πόρτερ στοιχημάτισε ότι οι Ράπτορς θα έχαναν”.

″Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την προστασία της ακεραιότητας των αγώνων του ΝΒΑ για τους οπαδούς μας, τις ομάδες μας και όλους όσοι σχετίζονται με το άθλημά μας, γι′ αυτό και οι κατάφωρες παραβιάσεις των κανόνων του παιχνιδιού μας από τον Τζόνταϊ Πόρτερ αντιμετωπίζονται με την πιο αυστηρή τιμωρία”, ανέφερε σε δήλωσή του ο επίτροπος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ.

Η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη.

Πηγή: Business Insider

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή