Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Επίσκεψη Μ. Τζούφη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων: “Η νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων”

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς, με επικεφαλής τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη. Κύριο θέμα συζήτησης με τους εργαζόμενους αποτέλεσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Όπως δήλωσε η βουλευτής, “πρόκειται για ένα ακόμη νομοσχέδιο που υπονομεύει τα πολιτιστικά αγαθά, αμφισβητεί το δημόσιο χαρακτήρα τους και αγνοεί παντελώς τις τεκμηριωμένες απόψεις των ανθρώπων που υπηρετούν τον πολιτισμό. Πιο συγκεκριμένα, η πολιτιστική μας κληρονομιά και οι αρχαιολογικές υπηρεσίες υποβαθμίζονται διαρκώς, με την αποκοπή πέντε μεγάλων Μουσείων της χώρας και τη μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ, με την ιδιωτικοποίηση των αναψυκτήριων, των εισιτηρίων και των πωλητηρίων των αρχαιολογικών χώρων”.

Η βουλευτής Ιωαννίνων σημείωσε πως η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και γι’ αυτό στηρίζει τα αιτήματα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο οποίος όπως υποστιρίζει η βουλευτής «αποκλείστηκε από τις επιτροπές της Βουλής λόγω της εκδικητικότητας και της αντιθεσμικής συμπεριφοράς της υπουργού Λίνας Μενδώνη».

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή