Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο Βρετανός πρέσβης στο Μεξικό σημάδεψε με όπλο υπάλληλο της πρεσβείας και απολύθηκε (βίντεο)

Ο Βρετανός πρέσβης στο Μεξικό απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη θέση του νωρίτερα φέτος, αφού σημάδεψε με τουφέκι έναν τοπικό υπάλληλο της πρεσβείας, όπως αποκάλυψαν πλάνα από το περιστατικό που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι ο Τζον Μπέντζαμιν βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στο Ντουράνγκο και τη Σιναλόα, δύο πολιτείες με έντονη την παρουσία του οργανωμένου εγκλήματος, όταν κοίταξε από το στόχαστρο του όπλου έναν συνάδελφό του, ο οποίος χειρονομεί άβολα στο κλιπ των πέντε δευτερολέπτων.

Το πυροβόλο όπλο πιθανότατα ανήκε στην ασφάλεια που συνόδευε τον διπλωμάτη, ο οποίος απολύθηκε αμέσως μετά το περιστατικό τον περασμένο Απρίλιο.

Το βίντεο κυκλοφόρησε από έναν ανώνυμο λογαριασμό στο X, πρώην γνωστό ως Twitter. «Σε ένα πλαίσιο καθημερινών δολοφονιών στο Μεξικό από εμπόρους ναρκωτικών, αυτός τολμά να αστειεύεται», αναφέρει η λεζάντα του βίντεο.

Στο Μεξικό σημειώνονται πάνω από 30.000 ανθρωποκτονίες ετησίως τα τελευταία έξι χρόνια – ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στη Λατινική Αμερική – καθώς οι ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος μάχονται για τον έλεγχο της επικράτειας και των επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Μπέντζαμιν, 61 ετών, δεν αναφέρεται πλέον ως πρέσβης στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο Μπέντζαμιν έγινε πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μεξικό το 2021, ενώ προηγουμένως είχε αναλάβει θέσεις στη Χιλή, την Τουρκία, τη Γκάνα, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ σε μια καριέρα σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης δήλωσε στους FT: «Είμαστε ενήμεροι για αυτό το περιστατικό και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα».

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή