Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η φράση που δεν πρέπει… να Googlάρεις- Πως μια γυναίκα έχασε 500.000 δολάρια

Μία περιουσία στοίχισε… ένα Googlάρισμα σε μία γυναίκα. Η Αυστραλή Jo O’Brien, πέτυχε διακανονισμό διαζυγίου ύψους 500.000 δολαρίων Αυστραλίας, τα οποία αντιστοιχούν στο ανωτέρω ποσό σε ευρώ. Τα χρήματα μπήκαν σε επενδυτικό λογαριασμό όμως στην συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Η Jo έστειλε τα στοιχεία του τραπεζικού της λογαριασμού σε μια ιστοσελίδα σύγκρισης τον Μάιο του 2022, η οποία αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν ψεύτικη αναφέρει δημοσίευμα της DailyMail.

Όπως είπε η γυναίκα: «Έψαξα στο Google “τα καλύτερα επιτόκια επενδύσεων ορισμένου χρόνου” και εμφανίστηκε (η ψεύτικη σελίδα) ως ένας από τους πρώτους συνδέσμους. Αποδείχθηκε ότι ο συγκριτικός πίνακας που δημιουργήθηκε ήταν από τους απατεώνες», δήλωσε.

Την επόμενη ημέρα, η μητέρα δύο παιδιών δέχτηκε τρεις κλήσεις από άνδρες που δήλωσαν ότι ήταν από διαφορετικές εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα ονόματα πραγματικών υπαλλήλων και της πρόσφεραν «καλύτερα» επιτόκια. Έλεγξε τα ονόματα που της έδωσαν στον επίσημο ιστότοπο, με τους αριθμούς στο τηλέφωνό της να εμφανίζονται ακόμη και ως εγκατεστημένοι στο Σίδνεϊ. Οι απατεώνες της έστελναν ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έντυπα, απαιτώντας από αυτήν να τα συμπληρώσει προτού τη διαβιβάσουν στο «νομικό τμήμα». Η Jo σημείωσε ότι η διαδικασία δεν φαινόταν βιαστική και δεν παρατήρησε άμεσα κάτι λάθος.

Στη συνέχεια, δόθηκαν στην Jo τα στοιχεία ενός λογαριασμού της NAB (National Australia Bank), τον οποίο οι απατεώνες ισχυρίστηκαν ότι ήταν στο όνομά της και συνδεόταν με το τοπικό της υποκατάστημα στη Μελβούρνη.

Ωστόσο, τα χρήματα που μετέφερε στην πραγματικότητα στάλθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό μιας εταιρείας πριν μεταφερθούν σε offshore.

«Μου είπαν: “Ορίστε ο αριθμός του λογαριασμού όταν θα είστε έτοιμη να κάνετε την πρώτη μεταφορά’», αφηγήθηκε η Jo. «Δεν ήταν βιαστικό, δεν μου φάνηκε ύποπτο ή κάτι τέτοιο».

Το μήνυμα από την τράπεζά της

Τον Ιούνιο του 2022, η Jo έλαβε ένα μήνυμα από την τράπεζά της που την προέτρεπε να τους τηλεφωνήσει αμέσως. Η τράπεζα υποπτευόταν ότι μπορεί να είχε πέσει θύμα απάτης. Η Jo περιέγραψε τη στιγμή που συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί: «Οδηγούσα και σταμάτησα σε έναν παράδρομο. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Ήταν ουσιαστικά σχεδόν όλα τα χρήματα που είχα». Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει συλληφθεί και όπως φαίνεται δύσκολα θα βρεθούν οι ένοχοι. Η Jo αισθάνεται απογοητευμένη από την τράπεζά της, η οποία επέτρεψε να μεταφερθούν πέντε ξεχωριστές συναλλαγές συνολικού ύψους 500.000 δολαρίων σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή