Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ρέντη: Πώς οι Αρχές έφτασαν στους χούλιγκαν

Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο πήραν οι περισσότεροι από τους 67 συλληφθέντες, για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνόμου Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη.

Εναντίον των συλληφθέντων αλλά και σε όσους περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό και καταζητούνται ασκήθηκε ποινική δίωξη, για τουλάχιστον 12 κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων, ενώ σε πέντε άτομα αποδίδεται ηγετικός ρόλος.

Κλειδί για να φτάσουν οι Αρχές στον πυρήνα των χούλιγκαν ήταν η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ με την κωδική ονομασία «Δαμόκλειος Σπάθη».

Η δικογραφία ξεπερνά τις 6.000 σελίδες, ενώ η ΕΛ.ΑΣ «δείχνει» πέντε άτομα για ηθική αυτουργία στη δολοφονική επίθεση του νεαρού αστυνομικού.

Οι καταθέσεις που έκαψαν τα ηγετικά μέλη

Συνολικά 310 άτομα είχαν καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε αθλητικούς χώρους, ωστόσο “κλειδιά” στην υπόθεση αποδείχθηκαν οι συμπληρωματικές καταθέσεις, από άτομα τα οποία είχαν βρεθεί στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη.

Ορισμένοι οπαδοί έδωσαν πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης των οργανωμένων οπαδών, αλλά και τα ονόματα γνωστών οργανωμένων οπαδών που ήταν στο γήπεδο.

Τα τρία άτομα, τα οποία ήταν εκείνα που ανέφεραν ποιους από αυτούς είδαν να συμμετέχουν στα επεισόδια στα πέριξ του σταδίου, τέθηκαν άμεσα υπό το καθεστώς «προστασίας μαρτύρων». Αυτό έγινε καθώς οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε πράξεις εκδίκησης και εκφοβισμού σε βάρος τους.

Συνομιλίες και dna πάνω σε πολεμοφόδια πρόδωσαν τους ηθικούς αυτουργούς

Ακολούθησε η άρση των επικοινωνιών με τη διαδικασία της σάρωσης κεραιών τόσο για την υπόθεση στου Ρέντη όσο και για άλλες υποθέσεις, που συμμετείχαν τα Μέλη της Οργάνωσης.

Τα 28 πειστήρια από το σημείο των επιθέσεων, δηλαδή φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, φωτοβολίδες χειρός, συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων, υπολείμματα Α.Ε.Μ. κ.α., ήταν επίσης σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της έρευνας.

Και οι ίδιοι οπαδοί, σε μεταξύ τους επικοινωνία, παραδέχονται ότι με βάσει τα πολεμοφόδια που είχαν στην διάθεσή τους οι δράστες, ο σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν Αστυνομικό.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή