Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σεισμός στην Ταϊβάν: Τουλάχιστον 9 νεκροί, δεκάδες εγκλωβισμένοι, πάνω από 1.000 τραυματίες

Ο ισχυρότερος σεισμός εδώ και 25 χρόνια συγκλόνισε την Ταϊβάν την Τετάρτη, με αποτέλεσμα τον θάνατο εννιά ανθρώπων, τον εγκλωβισμό δεκάδων εργατών σε λατομεία και τον τραυματισμό άνω των 1.000 ανθρώπων.

Ο σεισμός είχε εστία στα ανοιχτά της ορεινής Χουαλιέν, όπου κάποια κτίρια υπέστησαν ζημιές. Περίπου 150 χλμ μακριά, στην πρωτεύουσα, Ταϊπέι, κεραμίδια έπεσαν από σκεπές παλαιότερων κτιρίων και εκκενώθηκαν σχολεία. Συνεργεία διασωστών πραγματοποιούσαν έρευνες στη Χουαλιέν για εγκλωβισμένους.

Περίπου 70 εργάτες που είχαν αποκλειστεί σε δύο λατομεία ήταν ασφαλείς, σύμφωνα με την πυροσβεστική, μα οι δρόμοι είχαν υποστεί ζημιές.

Η Ταϊβάν συγκλονίζεται συχνά από σεισμούς και είναι καλά προετοιμασμένη, ωστόσο οι αρχές ανέμεναν έναν σχετικά ήπιο σεισμό και δεν έστειλαν μηνύματα συναγερμού. Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ τουλάχιστον 1.011 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της Ταϊβάν, ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,2 Ρίχτερ, ενώ η US Geological Survey μέτρησε 7,4. Χτύπησε περίπου 18 χλμ στα ανοιχτά της Χουαλιέν, στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν, σε βάθος 35 χλμ. Ακολούθησαν μετασεισμοί.

Με πληροφορίες από Associated Press

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή