Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τέμπη: Οι φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 θυμάτων από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Ξαναγράφονται τα ονόματα των 57 θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μετά την επιχείρηση καθαρισμού που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις.

Εν μέσω της διαδήλωσης των φοιτητών, αυτή την ώρα στο Σύνταγμα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα ονόματα ξαναγράφονται.

Σύμφωνα με πηγές του Φρουραρχείου της Βουλής, για το συμβάν με τον καθαρισμό των ονομάτων το βράδυ της Τετάρτης, φέρεται να ευθύνετα ο αξιωματικός υπηρεσίας ο οποίος ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου ότι υπάρχουν συνθήματα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

,

Κατ’ εντολή του φρούραρχου δόθηκε η εντολή να σβηστούν όλα τα συνθήματα που είχαν γραφτεί στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, αλλά δεν είχαν τη γενική εικόνα, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, για το τι γράφουν αυτά τα συνθήματα.

Κάθε φορά που γίνονται κάποιες πορείες στο κέντρο της Αθήνας και γράφονται συνθήματα, αυτά σβήνονται με πάγια εντολή. Τελική απόφαση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου.

..
,

Για το ίδιο θέμα, δηλώσεις έκανε και η αρμόδια αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων, η οποία χαρακτηριστικά τονίζει σε δήλωσή της, ότι ουδέποτε έδωσε τέτοια εντολή και ζητάει συγνώμη από τους χιλιάδες πολίτες που ήταν χθες στους δρόμους και τις οικογένειες των θυμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ρωξάνη Μπέη: «Ουδέποτε η Δημοτική μας Αρχή, έδωσε οποιαδήποτε άδεια, έγκριση ή εντολή για να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Το εν λόγω συνεργείο καθαριότητας, ενήργησε μετά από πρόσκληση του Φρουράρχου της Βουλής, χωρίς καμία ενημέρωση στην αρμόδια Δημοτική Αρχή.

Είναι απαράδεκτο. Ζητάμε ξανά συγγνώμη και από τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και από τους πολίτες που χθες προέβησαν σε αυτή την κίνηση υψηλού συμβολισμού».

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή