Στην καθημερινή πρωινή ζώνη του MEGA, με ωράριο 10:00–13:00, περνά η Σίσσυ Χρηστίδου από τη νέα τηλεοπτική σεζόν, αφήνοντας πίσω της το Σαββατοκύριακο. Η κίνηση επισφραγίζει τον σχεδιασμό του σταθμού για μια απαιτητική περίοδο που θα έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα, αλλά και ανάγκη για ψυχαγωγική εκτόνωση.
Η απόφαση κλείνει οριστικά τον κύκλο των σεναρίων που ήθελαν το slot —μετά τη λήξη της συνεργασίας του καναλιού με τη Φαίη Σκορδά— να μετατρέπεται σε καθαρά ενημερωτικό. Η διοίκηση επέλεξε τελικά μια υβριδική εκδοχή, στοιχηματίζοντας στην ικανότητα της παρουσιάστριας να εναλλάσσει τόνους ανάμεσα σε σοβαρή επικαιρότητα και lifestyle περιεχόμενο.
Καθοριστικός παράγοντας ήταν η πορεία της εκπομπής στο Σαββατοκύριακο. Το κανάλι εκτίμησε πως το «Χαμογέλα και Πάλι» έχει δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί δύσκολη ειδησεογραφία με δημοσιογραφική επάρκεια, χωρίς να χάνει τον ψυχαγωγικό του χαρακτήρα. Σε μια σεζόν με «άρωμα» εκλογών, αυτή η ισορροπία θεωρήθηκε το πιο ασφαλές όχημα για μια ζώνη όπου ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός.
Οι διαδικασίες υλοποίησης έχουν ήδη ξεκινήσει από την εταιρεία παραγωγής Barking Well, που καλείται να προσαρμόσει τη ροή σε πενθήμερο ρυθμό. Πρόκειται για διαφορετική λογική από το Σαββατοκύριακο, με άλλη ένταση, άλλες ανάγκες σε ρεπορτάζ και άλλη διαχείριση καλεσμένων και συνδέσεων.
Η βασική ομάδα της εκπομπής ακολουθεί την παρουσιάστρια αυτούσια, καθώς το «δέσιμο» του πάνελ ήταν από τα βασικά κριτήρια της διοίκησης. Καθημερινά στο στούντιο θα βρίσκονται οι Παύλος Σταματόπουλος, Νίκος Συρίγος, Κωνσταντίνος Βασάλος και Βάλια Χατζηθεοδώρου. Το δημοσιογραφικό επιτελείο, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, θα ενισχυθεί επιπλέον με έμπειρους συντάκτες, ώστε η εκπομπή να μπορεί να «σηκώσει» ρεπορτάζ πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας σε καθημερινή βάση.
Η επιλογή δείχνει και κάτι ευρύτερο για τη στρατηγική του MEGA στο πρωινό. Αντί να στραφεί σε ένα αμιγές ενημερωτικό μοντέλο, όπως κάνουν άλλοι σταθμοί, ποντάρει σε ένα πρόσωπο που έχει χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό μέσα από lifestyle, αναθέτοντάς του να «σηκώσει» και το σοβαρό κομμάτι της ημέρας. Είναι μια στοίχηση που, αν πετύχει, θα διαφοροποιήσει τη ζώνη 10:00–13:00 από τους ανταγωνιστές — αν αποτύχει, όμως, το ρίσκο μεταφέρεται και στο brand της παρουσιάστριας.
Πρεμιέρα αναμένεται τον Σεπτέμβριο, με τη διοίκηση να δηλώνει ήδη σιγουριά ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη για τις απαιτήσεις της ζωντανής καθημερινής μετάδοσης.






