ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μεγάλες γαρίδες,
1/3 φλ. καλό ελαιόλαδο,
2 κουταλιές ξεφυλλισμένο θυμάρι,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι,
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 καυτερή πιπερίτσα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη,
2 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδο ολόκληρες,
1/4 φλ. άσπρο κρασί,
αλάτι, πιπέρι
Βάζετε το θυμάρι, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, την πιπερίτσα και τα σκόρδα σε ένα πυρίμαχο ταψί (23 x 35 εκ. περίπου) και τα ανακατεύετε. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, βάζετε το ταψί στο φούρνο και τον ανάβετε στους 200°C. Μην τον προθερμάνετε! Θα αφήσετε μέσα το ταψί για 20 περίπου λεπτά, έτσι που το λάδι να ζεσταθεί σιγά-σιγά και να αρωματιστεί από τα αρωματικά που βάλατε στο ταψί.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και απλώνετε σε μια στρώση τις γαρίδες. Το επιστρέφετε στο φούρνο και τις ψήνετε για 6 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις γυρίζετε (αν ξεχωρίσουν μερικά κεφάλια δεν πειράζει), τις επιστρέφετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 4 λεπτά.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αμέσως τις ραντίζετε με το κρασί. Έτσι, θα δημιουργηθεί η πολύ νόστιμη σάλτσα τους. Ύστερα, βγάζετε και πετάτε τα σκόρδα. Σερβίρετε τις γαρίδες με ζεστό χωριάτικο ψωμί.