ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φιλέτο ή μηροί κοτόπουλου
2 λεμόνια, ο χυμός
½ φλ. ελαιόλαδο + 1 κουταλιά επιπλέον
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά) σε σκόνη
1 κουταλάκι πάπρικα
½ κοφτό κουταλάκι κουρκουμάς (ή αλλιώς κουρκούμη – Turmeric)
1 πρέζα κανέλα
1 γερή πρέζα μπούκοβο, ή νιφάδες τσίλι (ή περισσότερο αν θέλετε)
Αλάτι (1 κοφτό κουταλάκι) και πιπέρι (1 κουταλάκι)
Τζατζίκι ή ταχινοσαλάτα, σαλατικά, τηγανιτές πατάτες και ζεστές πίτες για το σερβίρισμα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Αλείφετε με τη 1 κουταλιά επιπλέον λάδι ένα ταψί του φούρνου (αν θέλετε, μπορείτε να το ντύσετε πρώτα με αλουμινόχαρτο, όχι όμως με αντικολλητική λαδόκολλα). Στραγγίζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα του και το απλώνετε μέσα. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε το κοτόπουλο για ½ περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά. Το γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και από την άλλη πλευρά.
Βγάζετε το κοτόπουλο από το ταψί και το αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 2-3 λεπτά, πριν το λόψετε σε λεπτές λωρίδες με ένα βαρύ μαχαίρι. Το σερβίρετε με τζατζίκι ή ταχινοσαλάτα, σαλατικά, τηγανιτές πατάτες και ζεστές πίτες.
Σημείωση: Μπορείτε , αν δεν έχετε κουρκούμη, να χρησιμοποιήσετε ½ κοφτό κουταλάκι κάρυ σε σκόνη.