Γκουακαμόλε, παραδοσιακό μεξικάνικο ντιπ και αποτελεί μία από τις καλύτερες και πιο διαδεδομένες νηστίσιμες σάλτσες. Βασικό συστατικό του είναι φυσικά το αβοκάντο.
Υλικά
2 αβοκάντο
1 ντομάτα μεγάλη κόκκινη
1 κρεμμύδι
2-3 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λεμόνι ο χυμός
αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε την ντομάτα στη μέση αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε τη σάρκα σε πολύ μικρά τετραγωνάκια.
Προσθέτουμε στο μπολ με τα αβοκάντο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει το αβοκάντο. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.