Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η Κοπεγχάγη δίνει δωρεάν πρωινό και δωρεάν κρασί στους τουρίστες. Με έναν όρο

Ένα ιδιαίτερο πλάνο βάζει σε εφαρμογή η Κοπεγχάγη. Για να αντισταθμίσει το «περιβαλλοντικό βάρος» του τουρισμού, η πρωτεύουσα της Δανίας εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα για την επιβράβευση των τουριστών για συμπεριφορά φιλική προς το περιβάλλον.

Μια δοκιμή του προγράμματος «CopenPay» ξεκινά στις 15 Ιουλίου και με αυτήν την πρωτοβουλία, οι επισκέπτες μπορούν να διεκδικήσουν πολλά πράγματα, από ένα δωρεάν γεύμα ή ένα ποτήρι κρασί έως μια δωρεάν ενοικίαση καγιάκ σε αντάλλαγμα για την ολοκλήρωση «αγγαρειών» όπως η συλλογή απορριμμάτων, το ταξίδι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή η ποδηλασία.

Όπως εξήγησε στο BBC ο Rikke Holm Petersen, ο επικεφαλής επικοινωνίας του τουριστικού συμβουλίου της Κοπεγχάγης, «ενα από τα πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να δράσουν πιο βιώσιμα στον προορισμό τους».

Μέχρι στιγμής, 24 οργανώσεις έχουν εγγραφεί για τη δοκιμή.

Το project είναι «βασισμένο στην εμπιστοσύνη», που σημαίνει ότι τα αξιοθέατα και οι επιχειρήσεις είναι απίθανο να ζητήσουν αποδείξεις, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο να κρατήσετε το εισιτήριο μεταφοράς σας ή να έχετε μια φωτογραφία σας με ποδήλατο, για παν ενδεχόμενο.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή