Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πέντε έξυπνα τρικ για να γίνεις φίλος με ένα άτομο που μόλις συνάντησες

Το να κάνεις φίλους δεν είναι πάντα τόσο εύκολο… όσο μια βόλτα στο πάρκο. Μερικές φορές, είναι λίγο σαν να ανακαλύπτεις ένα παζλ, να συνδυάζεις κοινά ενδιαφέροντα και κοινό έδαφος.

Αλλά εδώ είναι τα καλά νέα: Με τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε να κάνετε φίλο σχεδόν οποιονδήποτε συναντήσετε.

Το κόλπο είναι να είσαι αυθεντικός και να δείχνεις γνήσιο ενδιαφέρον για τους άλλους. Δεν έχει να κάνει με το να προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος που δεν είσαι, αλλά να δείξεις τον πιο γοητευτικό εαυτό σου.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 5 έξυπνες στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εύκολα φιλίες με όποιον διασταυρωθείτε.

1) Ακούστε και δείξτε γνήσιο ενδιαφέρον

Το πραγματικό ενδιαφέρον είναι το χρυσό εισιτήριο για τη σφυρηλάτηση ουσιαστικών συνδέσεων. Όταν ακούτε ενεργά και δείχνετε ειλικρινή περιέργεια για τις ιστορίες και τις εμπειρίες των άλλων, τους κάνετε να νιώθουν ότι τους βλέπουν, τους ακούνε και τους εκτιμούν.

Αλλά πώς μπορείτε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι όταν η ιστορία τους… δεν σας παρασύρει;

Η διατήρηση του ενδιαφέροντος για την ιστορία κάποιου, ακόμη και όταν αρχικά δεν σας αιχμαλωτίζει, έχει να κάνει με το να αλλάξετε την οπτική σας για να βρείτε κοινό έδαφος. Πρώτον, προσπαθήστε να συμπάσχετε με τα συναισθήματα που εκφράζει ο αλλος, ανεξάρτητα από το θέμα. Μπορείτε επίσης να κάνετε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου για να εμβαθύνετε στις εμπειρίες τους, δείχνοντας γνήσια περιέργεια.

Επιπλέον, εστιάστε σε πτυχές της ιστορίας τους με τις οποίες μπορείτε να σχετιστείτε ή σας ενδιαφέρουν, επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο.

2) Μοιραστείτε προσωπικές ιστορίες

Η κοινή χρήση των δικών σας εμπειριών και ιστοριών μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος για να συνδεθείτε με κάποιον.

Μπορεί να φτάσετε να μιλάτε για ώρες, να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας και τις συμβουλές σας.

Το θέμα είναι ότι όταν ανοίγεσαι για την προσωπική σου ζωή, δείχνει ότι εμπιστεύεσαι τον άλλο αρκετά ώστε να μοιραστείς τις εμπειρίες σου. Καταρρίπτει τα εμπόδια και επιτρέπει βαθύτερες συνδέσεις. Και ποιος ξέρει; Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε περισσότερα κοινά από ό,τι νομίζατε αρχικά!

3) Βρείτε κοινά σημεία

Το να βρείτε κάτι κοινό μπορεί να λειτουργήσει ως ένας άμεσος δεσμός μεταξύ δύο ανθρώπων. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε – μια κοινή αγάπη για τον καφέ, τα ίδια γούστα στη μουσική ή ακόμα και η ίδια πόλη.

Γνωρίζατε ότι ο εγκέφαλός μας είναι πραγματικά καλωδιωμένος να ανταποκρίνεται θετικά στις ομοιότητες; Έρευνες δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό να νιώθουμε ”συνδεδεμένοι” με κάποιον αν μοιραζόμαστε κάτι κοινό μαζί του.

4) Να είστε ανοιχτοί και προσιτοί

Οι πρώτες εντυπώσεις έχουν σημασία. Και πολλά εξαρτάται από το πόσο ανοιχτός και προσιτός φαίνεστε. Τίποτα δεν απομακρύνει τους ανθρώπους πιο γρήγορα από μια κλειστή στάση. Από την άλλη πλευρά, ένα ζεστό χαμόγελο, η ανοιχτή γλώσσα του σώματος και μια φιλική συμπεριφορά μπορούν να τραβήξουν αμέσως τους ανθρώπους κοντά σς.

Το να είσαι προσιτός σημαίνει να είσαι ευγενικός, να μιλάς εύκολα και να είσαι φιλόξενος. Έχει να κάνει με το να δείξετε στους άλλους ότι είστε έτοιμοι για αλληλεπίδραση και ότι ενδιαφέρεστε για το τι έχουν να πουν.

5) Σεβαστείτε τον χώρο και τα όριά τους

Όλοι έχουμε τις δικές μας ζώνες άνεσης και τα όριά μας. Ο σεβασμός αυτών είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι της οικοδόμησης μιας υγιούς και διαρκούς φιλίας.

Είτε πρόκειται για την κατανόηση της ανάγκης τους να περάσουν χρόνο μόνοι, είτε για την προτίμησή τους για συγκεκριμένους τύπους κοινωνικών δραστηριοτήτων, φροντίστε να σέβεστε τον χώρο και τα όριά τους. Αυτό δείχνει ότι εκτιμάτε την άνεση και την ατομικότητά τους, κάτι που μπορεί να βοηθήσει πολύ στην οικοδόμηση μιας ισχυρής φιλίας.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή