Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πέντε κινήσεις για να έχεις λιγότερη σκόνη μέσα στο σπίτι

Τις τελευταίες ημέρες όλοι μιλάνε για την αφρικανική σκόνη που γέμισε την Αθήνα. Ανεβάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες τα social media. Φυσικά, αμέσως μετά είναι η ώρα… για το καθάρισμα.

Σκόνη όμως, έστω και σε μικρότερο βαθμό, υπάρχει κάθε ημέρα. Εάν έχεις βαρεθεί να είσαι συνέχεια με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι, εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να έχεις λιγότερη σκόνη μέσα στο σπίτι.

Κράτα την σκόνη έξω από το σπίτι

Η μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης έρχεται απ’ έξω, άρα η καλύτερη αντιμετώπισή της είναι να κρατήσεις το “μέσα” όσο πιο προστατευμένο γίνεται. Μην αφήνεις τα παράθυρα ανοιχτά όλη μέρα, παρά μόνο για να αερίσεις τους χώρους και να δροσιστείς όταν έχει αεράκι. Άφηνε τα παπούτσια σου στην είσοδο και αγόρασε ένα καλής ποιότητας χαλάκι εισόδου.

Άλλαζε τα σεντόνια σου συχνά

Εάν υπολογίσεις τα τριχίδια από τα υφάσματα του ύπνου (σεντόνια, ριχτάρια κ.λ.π.) και τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σου, το κρεβάτι σου είναι εργοστάσιο παραγωγής σκόνης. Προσπάθησε να βάζεις καθαρά σεντόνια εβδομαδιαίως, μια στο τόσο να καθαρίζεις τα μαξιλάρια και σε κάθε αλλαγή σεντονιών να περνάς με την ηλεκτρική σκούπα το στρώμα.

Αποθήκευσε χαρτιά και υφάσματα

Τα πολλά υφάσματα στον χώρο (π.χ. κουβέρτες πάνω σε καναπέδες, ριχτάρια, ρούχα εκτός ντουλάπας κ.λ.π.), καθώς και τα μαζεμένα χαρτιά συμβάλλουν στην συσσώρευση σκόνης. Προσπάθησε να κρατάς όλα τα ρούχα τακτοποιημένα σε κλειστές ντουλάπες, αποθήκευσε ριχτάρια και κουβέρτες σε συρτάρια και -αφού πετάξεις ό,τι χαρτουλάκια δεν χρειάζεσαι πια- μάζεψε όλα τα σημαντικά έγγραφα, έντυπα, αποδείξεις κ.λ.π. σε φακέλους, ντοσιέ ή κουτιά παπουτσιών.

Βάλε φύλλα εφημερίδας στις ψηλές επιφάνειες

Κάποιες επιφάνεις (π.χ. το πάνω μέρος στα ντουλάπια της κουζίνας) που μαζεύουν σκόνη είναι πολύ ψηλές τόσο για το χέρι όσο και για το μάτι. Αφού δεν φτάνεις να τις ξεσκονίσεις, άπλωνε ανοιχτά φύλλα εφημερίδας ή χαρτί κουζίνας, ώστε να καθίσει εκεί η σκόνη και κάθε τόσο άλλαζέ τα.

Άδειασε λίγο τον χώρο σου

Όσο περισσότερα έπιπλα, αντικείμενα και υφάσματα έχεις εκτεθειμένα, τόσο περισσότερη σκόνη μαζεύεται. Μήπως δεν χρειάζεσαι τόσα μαξιλάρια στον καναπέ; Μήπως ο χώρος σου παραείναι γεμάτος με μικροαντικείμενα που αγόρασες στα ταξίδια σου; Μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε κάποια προθήκη, ώστε να προστατεύονται από την σκόνη.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή