Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πόσο κοστίζει να ενοικιάσεις σπίτι «με τον μήνα» για να κάνεις διακοπές φέτος (Λίστα)

Μια λύση για διακοπές που φαίνεται να επιλέγουν πολλοί είναι η ενοικίαση μιας εξοχικής κατοικίας για όλη τη σεζόν. Και δύο ή περισσότερες οικογένειες να μοιραστούν το κόστος και τις διαθέσιμες ημέρες παραμονής. Αν και η ενοικίαση ακινήτου για τρεις ή και τέσσερις μήνες παλαιότερα ήταν συχνός τρόπος διακοπών, τώρα βλέπουμε όλο και περισσότερα ακίνητα να δεσμεύονται στη βραχυχρόνια μίσθωση, όπου οι ιδιοκτήτες τους κερδίζουν περισσότερα ανεβάζοντας σημαντικά τις τιμές τους.

Πέρα από τις τουριστικές κατοικίες «δίπλα στο κύμα», στα νησιά υπάρχουν και αρκετά διαμερίσματα ή μονοκατοικίες μέσα στις πόλεις, όπου το κόστος είναι χαμηλότερο. Υπάρχουν επιλογές ακόμα και σε δημοφιλή νησιά, που ανάλογα με το πόσες παραχωρήσεις είναι κάποιος διατεθειμένος να κάνει, μπορεί οι τιμές τους να ξεκινούν από 4.200 ευρώ το τρίμηνο.

Οι μεσίτες που κάνουν τους ίδιους υπολογισμούς κάθε σεζόν, εκτιμούν ότι αν ο χρόνος μοιραστεί σε τρεις οικογένειες, αν κάποια από τα γεύματα παρασκευάζονται εντός οικίας και αν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κλειστούν από νωρίς, είναι ρεαλιστικό μια τετραμελής οικογένεια να κάνει έναν μήνα διακοπές σε προβεβλημένο ελληνικό νησί με συνολικό κόστος λιγότερο από 3.000 ευρώ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι εδώ το μεγαλύτερο μέρος του κόστους δεν είναι πλέον η εξοχική κατοικία, αλλά τα συνήθη επιπλέον έξοδα των διακοπών – είναι στο χέρι του καθενός αν θα επιλέξει να ξοδέψει και πόσο. Αλλο το κόστος μιας οργανωμένης παραλίας και άλλο μιας ελεύθερης. Αλλο το κόστος αν όλα τα γεύματα είναι σε εστιατόρια και άλλο αν παρασκευάζονται εντός οικίας. Το σημαντικό είναι ότι με το να νοικιάζεις το δικό σου σπίτι έχεις τον έλεγχο, ενώ, αντίθετα, η παραμονή σε ένα ξενοδοχείο, αν και προσφέρει πλήθος ανέσεων, σου δίνει λιγότερες επιλογές.

Με τα ταξιδιωτικά γραφεία να προβλέπουν ακόμα μια «χρυσή» χρονιά, όπου θα μπουν στη χώρα περισσότεροι από 30 εκατ. ξένοι επισκέπτες και ο τουρισμός αναμένεται να φέρει έσοδα άνω των 20 δισ. ευρώ, οι τιμές σε ξενοδοχεία και καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης παίρνουν την ανηφόρα όσο πλησιάζει το καλοκαίρι.

Τιμές ενοικίασης εξοχικής κατοικίας στα νησιά για οικογένεια σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου:

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή