Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν συγχωρήσεις ένα άτομο

Όλοι κάνουν λάθη. Αν κάποιο άτομο έκανε ένα λάθος και σε έβλαψε, δεν είναι κακό να τον συγχωρήσεις. Αλλά δεν πρέπει να γίνει βιαστικά. Εδώ είναι 4 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν συγχωρήσεις ένα άτομο.

Το άλλο άτομο έχει αποδεχθεί τις ευθύνες για τις πράξεις του;

Αρχικά, δεν μπορείς να συγχωρήσεις ή να δώσεις δεύτερη ευκαιρία σε έναν άνθρωπο, εάν πρώτα εκείνος δεν έχει καταλάβει πως έφταιξε. Εάν ένας φίλος/ σύντροφός ή κάποιο κοντινό άτομο, συμπεριφέρεται λες και δεν έχει συμβεί τίποτα ή δεν αναγνωρίζει το λάθος του, τότε δεν χρειάζεται να βάλεις τον εαυτό σου σε αυτή τη διαδικασία.

Μπορείς να τον συγχωρήσεις;

Όλοι κάνουμε λάθη. Αυτή είναι η αλήθεια. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η συγχώρεση προκαλεί βαθιά συναισθήματα ανθρωπιάς και γαλήνης. Τι γίνεται, όμως, εάν δεν μπορείς να συγχωρήσεις κάποιον; Αρχικά, σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να σκεφτείς ποια είναι τα «εμπόδια». Εάν οι αξίες σου δεν σου επιτρέπουν να δώσεις δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον, τότε απλά μην το κάνεις.

Σκέψου πώς σε επηρεάζει ψυχολογικά το να μη συγχωρήσεις κάποιον

Σκέψου πώς ο θυμός ή η αγανάκτηση σε επηρεάζουν ψυχολογικά ή εισχωρούν σε άλλους τομείς της ζωής ή της σχέσης σου με κάποιον. Σκέψου, εάν μία κατάσταση σε εμποδίζει από το να είσαι ο άνθρωπος που θέλεις να είσαι. Επίσης, εξέτασε εάν έχεις επιτρέψει στον εαυτό σου να έρθει σε επαφή με τα συναισθήματά σου σχετικά με αυτό που έχει συμβεί. Δώσε προσοχή στο πώς επηρεάζεσαι και πώς θα αλλάξεις, αφήνοντας να φύγει ο θυμός και η αγανάκτησή σου.

Τι μπορείς να μάθεις από μία συγκεκριμένη κατάσταση

Εξετάζοντας το εάν και γιατί χρειάζεται να συγχωρήσεις κάποιον, είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωρίσεις και το τι μπορείς να αποκομίσεις από μία κατάσταση. Ομοίως, πρέπει να καταλάβεις πως υπάρχει διαφορά μεταξύ συγχώρεσης και λήθης – η συγχώρεση δεν σημαίνει ότι εγκρίνεις αυτό που έκανε ο άλλος, απλώς αποφασίζεις να προχωρήσεις με αυτό.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή