Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Γαρίδες σαγανάκι

16 μέτριες γαρίδες ξεφλουδισμένες με το κεφάλι στη θέση του
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼- ½ καυτερή πιπερίτσα ξεσποριασμένη και πολύ ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κουταλιές ούζο
½ κιλό ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι για γαρνίρισμα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνετε μέσα το ελαιόλαδο. Σοτάρετε μέσα τις γαρίδες για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαραίνετε για 1 ακόμη λεπτό.Ζεσταίνετε το ούζο σε ένα μπρικάκι, το ανάβετε και τα περιχύνετε. Μόλις καταλαγιάσουν οι φλόγες, ρίχνετε μέσα την ντομάτα, την πιπερίτσα, λίγο αλάτι (επειδή θα μπει η φέτα), πιπέρι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει για 10 λεπτά περίπου.

Μοιράζετε τις γαρίδες και τη σάλτσα σε 4 μικρά σαγανάκια και απλώνετε από πάνω τη λιωμένη φέτα και τα βάζετε για 6-8 περίπου λεπτά στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η φέτα. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα γαρνίρετε με το κρεμμυδάκι και τα σερβίρετε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

ΠΗΓΗ

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή