Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αποβολή Άγχους σε Ένα Λεπτό

Κατάθλιψη-Άγχος-Στρες

Αποβολή Άγχους σε Ένα Λεπτό


Το άγχος σχετίζεται με την καθημερινότητα, τις αυξημένες υποχρεώσεις και αν δεν αντιμετωπιστεί όταν και όπως πρέπει, μπορεί να αρχίσει να προκαλεί κρίσεις πανικού.

Το μακροχρόνιο άγχος μπορεί να θεραπευτεί με συγκεκριμένες μεθόδους αλλά και με τη βοήθεια κάποιου ειδικού της ψυχικής υγείας συνεπώς αν κυριεύεστε από αυτό συχνά,μπορείτε να το απομακρύνετε με ορισμένα έξυπνα κόλπα.

Γυμναστείτε ή περπατήστε στη φύση

Τις στιγμές που νιώθετε το άγχος να σας πνίγει, φορέστε τα αθλητικά σας και βγείτε έξω για περπάτημα ή πηγαίνετε στο γυμναστήριο.

Δε χρειάζεται να τρέξετε χιλιόμετρα.

Αρκεί να αλλάξετε περιβάλλον και να αυξήσετε λίγο τους καρδιακούς παλμούς σας.

Αν είστε αθλητικοί τύποι, προτιμήστε μια πιο εντατική γυμναστική που σας βοηθά να εκτονωθείτε και μετά να βλέπετε τα πράγματα πιο αισιόδοξα.

Δώστε σημασία στις αναπνοές σας

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο το να αρχίσετε να μετράτε αναπνοές και να συγκεντρώνεστε σε αυτές τη στιγμή που ο πανικός σας έχει κυριεύσει.

Θα εκπλαγείτε όμως ευχάριστα από τα αποτελέσματα που έχουν οι τεχνικές αναπνοής.

Δοκιμάστε τη διαφραγματική αναπνοή

Η προσπάθεια να αναπνεύσετε σωστά, δηλαδή από την κοιλιά και όχι από το στέρνο όπως κάνουν οι περισσότεροι, απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, ειδικά για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη διαφραγματική αναπνοή.

Στόχος σας είναι να κάνετε με τον αέρα που εισπνέετε, την κοιλιά σας να φουσκώσει συνεπώς, για να το καταφέρετε, τοποθετήστε το ένα χέρι σας στο στέρνο και το άλλο στην κοιλιά και προσπαθήστε με τις εισπνοές να σπρώξετε αυτό που βρίσκεται στην κοιλιακή σας χώρα.

Δοκιμάστε άλλες τεχνικές αναπνοής

Μια αποτελεσματική τεχνική αναπνοής είναι αυτή που αποσκοπεί στο να δροσίσει τον οργανισμό σας η οποία χρησιμοποιείται πολύ στη γιόγκα ως μέσο αποσυμπίεσης.

Ακουμπήστε τη γλώσσα σας στο πίσω μέρος των πάνω δοντιών, όπως όταν θέλετε να προφέρετε το γράμμα λάμδα και στη συνέχεια εισπνεύστε με μισάνοιχτο στόμα.

Ο αέρας που θα εισέλθει στο στόμα σας, θα είναι πιο δροσερός και αν το επαναλάβετε όλο αυτό αρκετές φορές με αργό ρυθμό, ίσως καταφέρετε να ανακτήσετε την ψυχραιμία σας.

Αποβάλετε τις δυσάρεστες σκέψεις

Ο λόγος που σας κατακλύζει το άγχος είναι ότι αφήνεστε σε μια σειρά κακών σκέψεων που έχουν σχέση με το παρελθόν ή το μέλλον.

Ίσως ξεκινάτε να σκέφτεστε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και αυτή η διαδικασία συνειρμικά σας οδηγεί σε ένα άλλο πρόβλημα.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιστρέψετε στην πραγματικότητα και να σταματήσετε όλους αυτούς τους δυσάρεστους συνειρμούς.


Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή