Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μυστικά για να Διώξετε την Υπερένταση Μακριά

Κατάθλιψη-Άγχος-Στρες

Μυστικά για να Διώξετε την Υπερένταση Μακριά


Αν υποφέρετε από καθημερινό άγχος, για να το αποβάλετε και μαζί με αυτό και την υπερένταση, υπάρχουν ορισμένα απλά στοιχεία, των οποίων κοινό μυστικό είναι να αφιερώνετε λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας.

Διαλογιστείτε και μάθετε να αναπνέετε σωστά

Λίγα λεπτά διαλογισμού την ημέρα μπορούν να απομακρύνουν το άγχος καθώς αλλάζουν οι νευρικές οδοί του εγκεφάλου βελτιώνοντας την ανθεκτικότητά στο άγχος.

Μαζί με τον διαλογισμό η σωστή αναπνοή με αργές εισπνοές και εκπνοές μπορεί να λειτουργήσει αγχολυτικά και να απομακρύνει την υπερένταση.

Γιόγκα κατά της κατάθλιψηςΓιόγκα κατά της κατάθλιψηςΟι βαθιές αναπνοές μειώνουν τις επιπτώσεις του άγχους επιβραδύνοντας τους καρδιακούς παλμούς και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.

Κοινωνικοποιηθείτε

Επικοινωνείτε συχνά με τους φίλους και την οικογένειά σας κατά προτίμηση από κοντά ή τουλάχιστον τηλεφωνικά και μοιραστείτε ό,τι σας απασχολεί βγάζοντάς το από μέσα σας.

Αποσυμπιεστείτε

Ένα μασάζ ή λίγες διατάσεις στο σπίτι θα σας βοηθήσουν να διώξετε την ένταση μακριά.

Κάτι που μπορεί να σας ανακουφίσει είναι να τοποθετήσετε ένα μπαλάκι ανάμεσα στις ωμοπλάτες σας και ακουμπώντας σε έναν τοίχο να ασκήσετε απαλή πίεση στριφογυρίζοντάς το για λίγα δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα άλλο σημείο του σώματός σας και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Γελάστε

Το γέλιο μέσα από την καρδιά σας παίρνει μακριά το ψυχικό βάρος, βελτιώνει τη διάθεση, ενώ μειώνει την παραγωγή κορτιζόλης ενισχύοντας παράλληλα την παραγωγή ενδορφινών, των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου που βελτιώνουν τη διάθεση.

Γυμναστείτε

Δε χρειάζεται να κάνετε πρωταθλητισμό για να απολαύσετε τα οφέλη της γυμναστικής.

Όλες οι μορφές άσκησης, ακόμα και η γιόγκα και το περπάτημα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης και το άγχος βοηθώντας τον εγκέφαλο να απελευθερώσει πάλι ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση και βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει το άγχος.

Μια βόλτα στη γειτονιά σας, το ανεβοκατέβασμα μιας σκάλας, ακόμα και μερικές διατάσεις μπορούν να φανούν ωφέλιμες.

Νιώστε ευγνωμοσύνη

Καταγράψτε όλα τα θετικά πράγματα που έχουν συμβεί και συμβαίνουν στη ζωή σας και αφήστε το αίσθημα ευγνωμοσύνης για όλα αυτά να σας πλημμυρίσει και να σας γεμίσει με θετικές σκέψεις.

Χαρείτε με τις μικρές απολαύσεις της ζωής, όπως τα θετικά συναισθήματα που σας γεννά μια ηλιόλουστη μέρα και μην παραλείπετε να γιορτάζετε κάθε ευχάριστο γεγονός της ζωής σας, ακόμα και το πιο μικρό και φαινομενικά ασήμαντο.


Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή