Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όταν το Άγχος Γίνεται Χρόνιο

Κατάθλιψη-Άγχος-Στρες

Όταν το Άγχος Γίνεται Χρόνιο


Το άγχος είναι μια φυσική αντίδραση του οργανισμού σε μια κατάσταση ή γεγονός που μπορεί να μας θέσει σε κίνδυνο και μια αποτελεσματική προειδοποίηση η οποία μας ενθαρρύνει να αντιδράσουμε και να προσαρμοστούμε.

Αλλά όταν γίνεται χρόνιο, τότε τα πράγματα αλλάζουν…

Πυροδότηση άγχους

Το άγχος είναι φυσικό και ο ρόλος του είναι να προκαλέσει μια αντίδραση σε εμάς για να ανταποκριθούμε στον κίνδυνο και στη συνέχεια, το σώμα μας να επιστρέψει στη φυσιολογική του κατάσταση.

Χρόνιο άγχος

Σε μια κατάσταση όπου υπάρχει άγχος, στην οποία όμως δεν μπορείτε να αντιδράσετε, αυτό το άγχος συνεχίζει να υφίσταται και μπορεί να διαρκέσει μήνες και τελικά να γίνει χρόνιο.

Κίνδυνοι

Το πρόβλημα με το χρόνιο άγχος είναι ότι διεγείρει μια περιοχή του εγκεφάλου, την αμυγδαλή και αν αυτή η διέγερση είναι συνεχής, θα εξαντληθεί επειδή βρίσκεστε συνεχώς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεπώς δημιουργείται χρόνιο στρες το οποίο σταδιακά οδηγεί σε κατάθλιψη.

Όταν το Άγχος Γίνεται Χρόνιο...Όταν το Άγχος Γίνεται Χρόνιο...

Τρόποι δράσης

Είναι πάντα δυνατό να κάνετε κάτι για να αντιμετωπίσετε ένα θέμα χρόνιου στρες όπως π.χ. μια ιατρική θεραπεία.

Ακόμα και αν αυτή η θεραπεία είναι ιατρικά αναποτελεσματική, η μείωση του στρες θα βοηθήσει στη βελτίωση ή ακόμη και στη θεραπεία της ασθένειας.

Χρησιμοποιείστε το μυαλό σας

Για να καταπολεμήσετε το χρόνιο άγχος, θα πρέπει να ενεργήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο αντιμετωπίζοντας την κατάσταση χρησιμοποιώντας τη δύναμη του μυαλού σας.

Ασκήστε τον διαλογισμό, τη γιόγκα, τη χαλάρωση, τη σοφρολογία, τη θετική σκέψη κ.α.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό και ωφέλιμο να βρίσκεστε ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπα που σας υποστηρίζουν και τέλος, εάν αισθάνεστε την ανάγκη, μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε έναν ψυχοθεραπευτή ή ψυχολόγο.

Δράστε παράλληλα στο σώμα

Το σώμα συχνά χρειάζεται ώθηση για καλύτερη αντιμετώπιση του χρόνιου στρες συνεπώς η σωματική άσκηση είναι απαραίτητη και πιο αποτελεσματική από τα φάρμακα.

Επίσης, για καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε συμπληρώματα διατροφής βιταμινών και μαγνησίου.

Τέλος, σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, επωφεληθείτε από τη δράση των φυτών με ηρεμιστικές ιδιότητες αποφεύγοντας έτσι τα μειονεκτήματα των εθιστικών αγχολυτικών φαρμάκων.


Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή