Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αυξημένη η κίνηση στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων- Ελκυστικό και για ιδιωτικά αεροσκάφη

Μεσοσταθμική αύξηση  διακίνησης επιβατών 17% καταγράφηκε, τον περασμένο Μάρτιο, στα 24 αεροδρόμια αποκλειστικής διαχείρισης της ΥΠΑ. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, το σύνολο των διακινούμενων επιβατών έφτασε εφέτος περίπου τους 250 χιλ. έναντι 210 χιλ. τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Παράλληλα, άνοδος 14,4% σε σχέση με πέρυσι προκύπτει και στην επιβατική κίνηση α’ τριμήνου του έτους για το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας.

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ετοιμάζεται για την φετινή τουριστική περίοδο, με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ να έχουν ήδη ανακοινωθεί. Επίσης, οι  αφίξεις ιδιωτικών αεροσκαφών ήταν αυξημένες τους τελευταίους μήνες και αναμένεται να κορυφωθούν κατά τη θερινή περίοδο. Το  αεροδρόμιο Ιωαννίνων επιλέγεται όλο και συχνότερα ως σημείο ανεφοδιασμού και παραμονής από ιδιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, που ταξιδεύουν από και προς ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες.

Στο μεταξύ, νωρίτερα απ` ότι είχε προγραμματισθεί και πιθανόν αύριο, θα δοθεί στην κυκλοφορία η σήραγγα Μαλακασίου της Εγνατίας Οδού. Όπως δήλωσε  στη βουλή ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος έγινε αυτοψία από ειδικούς και δεν προέκυψαν στατικά προβλήματα. Οι εργασίες που γίνονται αφορούν στην επίλυση προβλημάτων αποσάθρωσης στη σήραγγα.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή