Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου η τροποποιημένη μελέτη για τον ποδηλατόδρομο της Πρέβεζας.
Το έργο αλλάζει σημαντικά χάραξη, ενώ ο προϋπολογισμός αυξάνεται από 4 σε 6,9 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την Περιφέρεια, στόχος είναι η ολοκλήρωσή του έως τις 30 Ιουνίου.
Η νέα διαδρομή δεν θα φτάνει έως την Πάργα, αλλά θα καταλήγει κοντά στην Αμμουδιά, κατά μήκος της Εθνικής Οδού.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναγνώρισαν ότι η τροποποίηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο καταψήφισαν τη μελέτη, εκφράζοντας αντιρρήσεις για τη συνολική διαχείριση του έργου και ζητώντας την αποκατάσταση της περιοχής στο Μονολίθι.
Από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να γίνει αποκατάσταση στο Μονολίθι, υποστηρίζοντας ότι οι παρεμβάσεις είναι νόμιμες και θα γίνουν μόνο βελτιώσεις στη διαμόρφωση του χώρου.
Φωτο: xerapress.gr
www.ertnews.gr






