Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Εμβολιασμός της άγριας πανίδας κατά της λύσσας σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα

Στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί ρίψη από αέρος εμβολίων δολωμάτων για τον εμβολιασμό της άγριας πανίδας κατά της λύσσας, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Υγείας Ζώων της Δ/νσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου.

Η ρίψη των εμβολίων δολωμάτων αναμένεται να ξεκινήσει την δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου και θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου (το αργότερο έως τα τέλη Μαΐου σε περίπτωση καθυστερήσεων).

Το εμβολιακό δόλωμα είναι μικρός κύβος χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού και περιέχει κάψουλα με υγρό.

Σε περίπτωσης εύρεσης εμβολιακών δολωμάτων οι πολίτες απαγορεύεται να τα ακουμπούν ή να τα πατούν και γενικά απαγορεύεται να έρθουν σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά, ενώ επιβάλλεται η σχετική ενημέρωση των τοπικών κτηνιατρικών αρχών.

Το κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση επαφής με το υγρό της κάψουλας του εμβολιακού δολώματος  πρέπει να επισκεφθεί άμεσα τον γιατρό.

Οι κυνηγετικοί σκύλοι και λοιπά ζώα δεν κινδυνεύουν από το εμβόλιο δόλωμα κατά της λύσσας.

Το πρόγραμμα του από αέρος εμβολιασμού της άγριας πανίδας για την προστασία από την Λύσσα εφαρμόζεται από το 2013 κάθε Φθινόπωρο και Άνοιξη και έχει συμβάλει στο να αποκτήσει η χώρα μας καθεστώς απαλλαγής από την Λύσσα το 2021.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή