Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για υπεξαίρεση και λαθρεμπορία χρυσών κοσμημάτων (φωτό-βίντεο)

Τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας προχώρησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 39 και 35 ετών, με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της λαθρεμπορίας.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα Εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα, οι αρχές εντόπισαν σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 39χρονο και συνοδηγό τον 35χρονο, ποσότητα πιθανών χρυσών κοσμημάτων συνολικού μικτού βάρους 3,610 κιλών. Τα κοσμήματα ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη μέσα στο όχημα.

Οι συλληφθέντες είχαν εισαγάγει τα κοσμήματα από την Τουρκία χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα και παραστατικά εισαγωγής, με σκοπό να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό. Η πράξη αυτή αποτελεί παράβαση του άρθρου 375 του Ποινικού Κώδικα (Υπεξαίρεση) και του άρθρου 155 παρ. 2Ζ του Νόμου 2960/2001 (Λαθρεμπορία).

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, προχώρησε στην κατάσχεση των κοσμημάτων και του οχήματος. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών για να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή